Ξενοδόχοι στις ΗΠΑ και αερομεταφορείς μειώνουν τις τιμές τους καθώς οι τουρίστες αρχίζουν να αποφεύγουν τη χώρα εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής που έχει υιοθετήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, έγραφαν τη Δευτέρα οι «Financial Times».
Ο Ντάρα Χοσροβσάχι, διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης διαδικτυακής υπηρεσίας ομαδικών τουριστικών κρατήσεων, μιλώντας στη βρετανική οικονομική εφημερίδα προειδοποίησε την τουριστική βιομηχανία των ΗΠΑ να προετοιμάζεται για μια δύσκολη χρονιά, καθώς το διεθνές ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για να επισκεφθούν τη χώρα πέφτει κάθετα.
«Οι ΗΠΑ ως πιθανός τουριστικός προορισμός εμφανίζεται λιγότερο ελκυστικός εξαιτίας, πιστεύω, κάποιων εμμονικών θέσεων που έχει υιοθετήσει η τρέχουσα διακυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χοσροβσάχι στους «FT» κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο.
«Ένα από τα δύο πρόκειται να συμβούν. Είτε οι ΗΠΑ θα κατεβάσουν τις τιμές τους για να διατηρήσουν την ανοδική πορεία του τουριστικού τους δυναμικού ή το δυναμικό τους θα αρχίσει να υποχωρεί. Στη δουλειά μας η μείζονα ένδειξη είναι οι τιμές του τουριστικού προϊόντος. Εν προκειμένω, στις ΗΠΑ οι τιμές έχουν αρχίσει να πέφτουν», εξήγησε ο ιρανικής καταγωγής αμερικανός μάνατζερ.