Η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των Συμβούλων Μάνατζμεντ, σε μια περίοδο έντονων προκλήσεων στους βασικούς τομείς της οικονομικής ζωής της χώρας, κρίνεται περισσότερο αναγκαία από ποτέ και πρέπει να θεωρείται ως μία σημαντική επένδυση για την εξασφάλιση της υγιούς και δυναμικής ανάπτυξης, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Πρόκειται για το βασικό συμπέρασμα της 25ης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ), όπως αναφέρει ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του ΣΕΣΜΑ κ. Βασίλης Ρεγκούζας.
Στην Ανοικτή Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης απηύθυνε ομιλία ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι εταιρίες συμβούλων μάνατζμεντ έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στη μετάβαση που οφείλει να κάνει η χώρα σε ένα νέο μοντέλο που θα βασίζεται στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, αλλά και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Δημοσίου με βάση τις καλές ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές.
Από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στη κλειστή συνεδρίαση του Συνδέσμου συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΣΜΑ το οποίο είναι: Πρόεδρος, Βασίλειος Ρεγκούζας, Α αντιπρόεδρος Λάμπρος Τσόλκας, Β αντιπρόεδρος Κάθη Χριστίδου, Γενικός Γραμματέας, Φώτης Μπενέκος, Ταμίας, Καλόμοιρος Αλέξανδρος, Γραμματέας, Νατάσα Κουμπουρέλου, μέλη οι κ.κ. Γεώργιος Ραουνάς, Λεωνίδας Παπαιωάννου, Ανδριανόπουλος Παναγιώτης, και αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Κωνσταντίνος Τσιακατάρας, Αντώνης Καπλάνης, Στέφανος Παπαστεφανάτος.
Ο ΣΕΣΜΑ αποτελεί τον Επαγγελματικό Συλλογικό Φορέα των οργανωμένων εταιρειών συμβούλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με 52 εταιρείες –μέλη που πραγματοποιούν περισσότερο από 200 εκ. ετήσιο κύκλο εργασιών και απασχολούν περισσότερα από 2.500 εξειδικευμένα στελέχη – Έλληνες επιστήμονες. Ως μέλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ενώσεων συμβούλων μάνατζμεντ (FEACO), ο ΣΕΣΜΑ βρίσκεται στον πυρήνα των εξελίξεων της αγοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών μάνατζμεντ, που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς ο κύκλος εργασιών της ευρωπαϊκής αγοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών αναπτύσσεται με ρυθμό υψηλότερο του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Ειδικότερα, την περίοδο 2008-2016 αναπτύχθηκε με μέσο ρυθμό 3,9% έναντι μέσου ρυθμού ανάπτυξης 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.