Μεταγραφικά σενάρια ανοιξιάτικης ποδοσφαιρικής νύχτας

Τα πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, ωστόσο η άνοιξη προσφέρεται για την πρώτη έρευνα αγοράς, εν όψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Τα πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, ωστόσο η άνοιξη προσφέρεται για την πρώτη έρευνα αγοράς, εν όψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.
Ο κάθε σύλλογος ξέρει πού βαδίζει. Χωρίς αμφιβολία, σε διαφορετικούς εμπορικούς δρόμους κινούνται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπάγερν ή η Ρεάλ που γνωρίζουν τι θέλουν και έχουν τον τρόπο να το αποκτήσουν. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι σύλλογοι χρειάζεται πρώτα να κάνουν μια διεξοδική έρευνα αγοράς για να προχωρήσουν στην κατάλληλη κίνηση. Διαφορετικές υποχρεώσεις, διαφορετικά και τα μεγέθη.
Τα μεταγραφικά σενάρια λοιπόν έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν, με τους πλούσιους συλλόγους να έχουν εντοπίσει τους στόχους τους και να είναι έτοιμοι να ανοίξουν το ταμείο και να ξοδέψουν πολλά εκατομμύρια ευρώ για να προσθέσουν μεγαλύτερη ισχύ στο ρόστερ τους.
Η Τσέλσι του Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ και σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ έχει ήδη καταστρώσει τα σχέδιά της, καθώς βασικοί ποδοσφαιριστές της έχουν γίνει στόχος άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.
Η Ρεάλ Μαδρίτης, λοιπόν, φημολογείται πως θέλει από την Τσέλσι τον βέλγο τερματοφύλακα Τιμπό Κουρτουά, με τον ίδιο πάντως να σκέφτεται περισσότερο τη συνέχεια της παραμονής του στο Λονδίνο, παρά τη μετακόμιση στη Μαδρίτη. Στο στόχαστρο των μερένγκες είναι επίσης και ένας άλλος Βέλγος, ο Εντεν Αζάρ. Παράλληλα, είναι γνωστό το ενδιαφέρον των Κινέζων για τον Ντιέγκο Κόστα. Ολα αυτά απασχολούν την Τσέλσι που έχει ήδη εντοπίσει τους πιθανούς αντικαταστάτες. Ο Αντόνιο Κόντε έχει στρέψει το βλέμμα του στη Μαδρίτη, καθώς θα ήθελε τον Αντουάν Γκριεζμάν, αλλά και τον τερματοφύλακα Γιαν Ομπλακ. Το θέμα βέβαια είναι τι λέει για όλα αυτά και η Ατλέτικο Μαδρίτης, ομάδα των δύο προαναφερθέντων ποδοσφαιριστών.
Ενα από τα «δυνατά» ονόματα του καλοκαιριού αναμένεται να είναι ένας ακόμα βέλγος ποδοσφαιριστής. Πρόκειται για τον Ρομέλου Λουκάκου, τον επιθετικό της Εβερτον, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ με 21 γκολ (και έξι ασίστ). Για τον 24χρονο ποδοσφαιριστή ενδιαφέρεται η Τσέλσι, ενώ η «Daily Express» ανέφερε ότι έτοιμος να δώσει μάχη για να τον φέρει στο Ολντ Τράφορντ είναι και ο Ζοζέ Μουρίνιο. Το κόστος αυτής της μεταγραφής ενδέχεται να αγγίξει τα 80 εκατ. ευρώ, αλλά το ερώτημα είναι αν ο Λουκάκου επιθυμεί να συνεργαστεί πάλι με τον Μουρίνιο, καθώς ο πορτογάλος τεχνικός στη δεύτερη θητεία του στην Τσέλσι τον έδωσε στην Εβερτον.
Επίθεση στη Μαδρίτη προτίθεται –σύμφωνα με τη «Mirror» –να κάνει και η Λίβερπουλ. Ο Γιούργκεν Κλοπ θέλει να ενισχύσει το ρόστερ και οι επιλογές του είναι δύο παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κολομβιανός Χάμες Ροδρίγες και ο 21χρονος Μάρκο Ασένσιο. Βασική προϋπόθεση για αυτό βέβαια είναι να καταφέρει να εξασφαλίσει η Λίβερπουλ θέση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ «παίζει» πάντα η αποχώρηση του Κουτίνιο, για τον οποίο έχουν ενδιαφερθεί αρκετοί σύλλογοι, με πρώτη και καλύτερη την Μπαρτσελόνα. Ενας ακόμη επιθετικός που ενδιαφέρει τον Κλοπ είναι ο 20χρονος επιθετικός της Σέλτικ, Μούσα Ντεμπελέ, ο οποίος έχει πετύχει 17 γκολ στο πρωτάθλημα Σκωτίας. Οι αντίπαλοι του γερμανού τεχνικού πάντως είναι αρκετοί και δυνατοί. Ο αγγλικός Τύπος αναφέρει ότι τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του γάλλου επιθετικού έχει η Τότεναμ, ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει και οι υπόλοιποι μεγάλοι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και η Παρί Σεν Ζερμέν.
Στο Σαμπιονά αγωνίζεται ακόμα ένας επιθετικός που αναμένεται να είναι από τα βασικά ονόματα στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Πρόκειται για τον 25χρονο Αλεξάντρ Λακαζέτ της Λυών, ο οποίος έχει πετύχει 23 γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα (δεύτερος σκόρερ μετά τον Καβάνι της Παρί). Η ομάδα που μπήκε δυνατά στην απόκτησή του ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά προς το παρόν το θέμα φαίνεται να «παγώνει», καθώς η γαλλική ομάδα ζήτησε να συμπεριληφθούν στα ανταλλάγματα και δύο νεαροί ποδοσφαιριστές (Τέο και Λούκας Ερνάντεθ), τους οποίους όμως δεν είναι διατεθειμένος να δώσει ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ενδιαφέρον για τον Λακαζέτ έχουν δείξει πάντως τόσο η Λίβερπουλ όσο και η Αρσεναλ.

Μάτια για τον Καράσκο και τον Σάντσες

Ενας σύλλογος που στοχεύει να μπει δυνατά στη μεταγραφική αγορά είναι η Μπάγερν. Η ομάδα της Βαυαρίας διαθέτει χρήματα και ετοιμάζεται να κάνει τις κινήσεις της, με πρώτη την απόκτηση του Βέλγου Φερέιρα Καράσκο της Ατλέτικο Μαδρίτης. Το ποσό που μπορεί να απαιτηθεί σε μια τέτοια περίπτωση φαίνεται υπερβολικό καθώς η ρήτρα που έχει βάλει στο συμβόλαιό του ο ισπανικός σύλλογος αγγίζει τα 100 εκατ. Ενα ακόμα σενάριο που αφορά την Μπάγερν είναι ο Αλέξις Σάντσες της Αρσεναλ. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν μάλιστα πως ο άνθρωπος που θα μπορούσε να πείσει τον Σάντσες να μετακομίσει στο Μόναχο είναι ο συμπαίκτης του στην Εθνική Χιλής Αρτούρο Βιδάλ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.