Η «επιδερμική» παρουσίαση της Skoda στη συνεχώς ανερχόμενη κατηγορία των SUV και crossover φαίνεται να έχει παρέλθει και πλέον η γερμανοθρεμμένη φίρμα –κάτω από τα ισχυρά «φτερά» της VW –μετά το Yeti και το Kodiaq αναμένεται να ανοίξει και άλλο την «τράπουλα» των SUV μοντέλων της.
Ειδικότερα, η Skoda πλασάρει τις τελευταίες ημέρες, προς το παρόν μέσα από ένα ευκρινές σκίτσο, το πρωτότυπο Vision E Concept, που ευελπιστεί να ενισχύσει την γκάμα της στην κατηγορία των crossover.
Η Skoda αναφέρει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο –που προς το παρόν είναι σε φουτουριστική μορφή –θα είναι ηλεκτρικό και πιθανόν να αποδίδει ως και 300 ίππους. Στην παραγωγή θα το δούμε μετά το 2019.
Το Vision E Concept αναμένεται να αποκαλυφθεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάης, εκεί όπου θα παρελάσουν και άλλα ευρωπαϊκά μοντέλα, ποντάροντας ακόμη περισσότερο στην ανερχόμενη αγορά της Ασίας.
Το εντυπωσιακό σε σχεδίαση μοντέλο έχει μήκος 4,64 μέτρα, στοιχείο που το κατατάσσει στη μεγάλη κατηγορία των SUV (είναι λίγο πιο μικρό από το Kodiaq).
Μεγάλες διαστάσεις συνεπάγονται και μεγάλο χώρο για τους επιβάτες, αν και η διάταξη προς το παρόν είναι για τέσσερις εύσωμους επιβάτες. Θα βασίζεται στο δημοφιλές και από άλλα μοντέλα της VW πάτωμα MEB του ομίλου VW.
Επίσης το Vision E Concept δίνει μια πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό μέλλον της Skoda, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό η φίρμα θα έχει στην γκάμα της ως το 2025 άλλα τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ένα υβριδικό plug-in (επαναφορτιζόμενο), ως η πιο οικολογική εκδοχή του Superb.
Το Vision E Concept θα κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, και η συνδυαστική ισχύς τους θα αγγίζει τους 300 ίππους.
Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Vision E Concept σε λίγες εβδομάδες, με την αποκάλυψή του στο σαλόνι της Σανγκάης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ