θεατρο



«Σπίτι» στο Εθνικό
Το «Σπίτι» του Χαράλαμπου Γιάννου ξεκινά παραστάσεις στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Εθνικού Θεάτρου για τους νέους έλληνες συγγραφείς, σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη. Παίζουν: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Ελενα Μαρσίδου, Λευτέρης Βασιλάκης, Φώτης Λαζάρου, Στέλλα Βογιατζάκη. Πρεμιέρα την Τετάρτη. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 22.00.

Πρεμιέρα στο Βεάκη
Το αστυνομικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον «Το φως του γκαζιού» κάνει πρεμιέρα το Σάββατο στο θέατρο Βεάκη, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν. Σκηνογραφία: Χριστίνα Κωστέα. Παίζουν: Στέφανος Κυριακίδης, Τάνια Τρύπη, Παναγιώτης Πετράκης, Μελίνα Βαμβακά, Αλίκη Μπομποτά. Παραστάσεις κάθε Σάββατο (21.00) και κάθε Κυριακή (20.00).

Ο σκύλος και η «Φρίκη»
Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης παρουσιάζει στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης την κωμωδία «Ενας σκύλος που τον έλεγαν Φρίκη», που έχει γράψει ο ίδιος. Τη σκηνοθεσία συνυπογράφει με τη Φρόσω Κορρού ενώ μοιράζεται τη σκηνή με τη Μαρία Σολωμού. Σκηνικά: Αγγελος Μέντης. Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος. Κίνηση: Φρόσω Κορρού. Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος. Κοστούμια: Δομινίκη Βασιαγέωργη. Παραστάσεις: Πέμπτη και Παρασκευή (21.15), Σάββατο (21.30) και Κυριακή (18.30).


κινηματογραφος



Απόφαση Βέλιου
Σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου στις 16.00 στον Δαναό (Κηφισίας και Πανόρμου), ο σκηνοθέτης Αντώνης Τολάκης παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ του «Αλέξανδρος Βέλιος: Η τελευταία απόφαση». Προλογίζει ο Μάρκος Γκαστίν, σκηνοθέτης, παραγωγός και πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

Το cinéma στο σινεμά!
Τρεις ταινίες κορυφαίων δημιουργών που ασχολήθηκαν με το ίδιο το μέσο που υπηρετούν συνθέτουν το αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι): «Ολα για πούλημα» (1969) του Αντρέι Βάιντα, «Ερασιτέχνης κινηματογραφιστής» (1979) του Κριστόφ Κισλόφσκι και «Η κατάσταση των πραγμάτων» (1982) του Βιμ Βέντερς. Από την Κυριακή 2 έως την Τρίτη 4 Απριλίου.
μουσικη



Λατρευτική μουσική στη Λυρική
Συνεχίζεται το φεστιβάλ «Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής» στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 2/4 θα παρουσιαστεί το «Ερωτας έρημος τόπος», δύο κύκλοι τραγουδιών για τη Μαρία Φαραντούρη, στις 4 & 5/4 οι «Παραφράσεις ιερών κειμένων» (σύνθεση-αυτοσχεδιασμός στο πιάνο Αντώνης Ανισέγκος, ερμηνεύει η Ράνια Οικονομίδου), στις 6/4 η εκδήλωση «O Kυανοπώγωνας στη Via Crucis» (πιάνο: Γιώργος Κωνσταντίνου, πριόνι-σφυρί: Νίκος Γιούσεφ), στις 7 & 9/4 η «Μικρή Επίσημη Λειτουργία» του Ροσίνι υπό τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο και στις 8/4 η συναυλία Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας «EΛΒΥΧ» με χοράρχη τον Γιώργο Κωνσταντίνου. Στις 20.30.


χορος



Νέοι χορογράφοι στη Στέγη
Ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Απριλίου το 4ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Στις 20.00, στην Κεντρική Σκηνή, θα παρουσιαστεί το «Dandellion» των Χάνες Λάνγκχοφ και Ερμίρα Γκόρο, ενώ στις 20.00 και στις 22.00, εκτός Στέγης (Βρύγου 10, Νέος Κόσμος), θα παρουσιαστούν τα «162 dance meetings» της νεαρής Αριας Μπουμπάκη. Στις 19.00 στη Μικρή Σκηνή θα παρουσιαστεί το έργο «Ανθεμόεσσα» της Ειρήνης Παπανικολάου και στις 21.00, επίσης στη Μικρή Σκηνή, το «Umbilicus» της Ηρώς Αποστολέλλη.
τραγουδι
Τελευταία Δευτέρα
Η Παυλίνα Βουλγαράκη ολοκληρώνει τις εμφανίσεις της στον Σταυρό του Νότου Plus, αύριο Δευτέρα (3 Απριλίου). Η δημιουργός παρουσιάζει τραγούδια από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά καθώς και από το καινούργιο δεύτερο άλμπουμ. Στις 21.30.
εκδηλωση
Πανηγύρι Σχολής Μωραΐτη
Η Μαθητική Κοινότητα του Λυκείου της Σχολής Μωραΐτη διοργανώνει και εφέτος το καθιερωμένο «Πανηγύρι» της. Ενα διήμερο εκδηλώσεων που στηρίζει κοινωφελείς σκοπούς. Εφέτος, η διοργάνωση, που λειτουργεί εδώ και 39 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή, 8 και 9 Απριλίου, στους χώρους του σχολείου στο Παλαιό Ψυχικό. Τα έσοδα θα διατεθούν στα Ιδρύματα «Ελίζα», «Βοήθεια-Ελπίδα-Ζωή» και «Φίλοι του Παιδιού». Περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, εκθέσεις, χορούς, θεατρικές παραστάσεις, σε συνδυασμό με καφενείο, κρεπερί, και παιχνίδια. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.pani.
εικαστικα
Εγκατάσταση στη Στοά
Στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης Integral I, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα παρουσιάζει την εγκατάσταση της Φρύνης Μουζακίτου στη Στοά Αρσακείου (Πανεπιστημίου 49) με τίτλο The Athénée Project. Ωρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 12.00 – 19.00, Σάββατο 12.00 – 15.00. Ως τις 29 Απριλίου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ