Στην αντεπίθεση μαθαίνω ότι περνά ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας (φωτογραφία). Και τούτο γιατί δεν έχει πεισθεί ότι οι επιθέσεις των συριζαίων εναντίον του θα σταματήσουν. Και για τον λόγο αυτό «κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε», όπως λέει και ο σοφός λαός. Ετσι, κατά τους συνεργάτες του, αποφάσισε να αφήσει την άμυνα και να αρχίσει την επίθεση. Και ο λόγος για τον οποίο δεν έχει εμπιστοσύνη ότι θα σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον αυτού και της γυναίκας του είναι επειδή, όπως μου είπαν, έχει σαφείς πληροφορίες ότι τον… ψάχνουν. Οχι μόνο θεσμικά κέντρα αλλά και… παράκεντρα. Και τον ψάχνουν συνεχώς εδώ και δύο χρόνια και έως τώρα δεν βρήκαν τίποτα, γι’ αυτό εξακολουθούν να τον ψάχνουν.
nnn
Την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δέχθηκε έναν επισκέπτη (μέχρι πρότινος ανώτατο δημόσιο υπάλληλο) ο οποίος του αποκάλυψε ότι ένας άλλοτε κραταιός πολιτικός (τον οποίο κατονόμασε) κάλεσε στο γραφείο του νομικούς και τους ζήτησε να βρουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τον κεντρικό τραπεζίτη και για τη σύζυγό του. Τους έδωσε μάλιστα διορία πέντε ημέρες για να τα βρουν. Οταν πέρασαν οι πέντε ημέρες και αυτοί δεν βρήκαν τίποτε το αξιόλογο, ο πολιτικός εξερράγη, τους χαρακτήρισε «ανίκανους» και τους πέταξε έξω από το γραφείο του.
nnn
Και μετά από όλα αυτά που έγιναν ο κ. Στουρνάρας όχι μόνο παραμένει, μου λένε οι συνεργάτες του, ψύχραιμος αλλά χαμογελά κιόλας. Και ξέρετε γιατί; Επειδή θα πρέπει άλλοι να φοβούνται από εδώ και πέρα: «Κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης που θα κληθούν σε λίγες ημέρες από τις δικαστικές αρχές για να πουν ό,τι γνωρίζουν για τον κατηγορούμενο Καλογρίτσα και το σκάνδαλο της Attica Bank». Εχει περιέργεια, βλέπετε, τι θα πουν…


Μη βάζεις στοίχημα με τον Τσίπρα

Λίγες ημέρες πριν από την Εβδομάδα των Παθών, στις 5 Απριλίου, κλείστηκε τελικά το δείπνο-έπαθλο του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέα Ανδρεάδη. Η πρόσκληση έγινε από τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ μετά το στοίχημα που οι δύο άνδρες έβαλαν τον Μάιο του 2016 για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, το οποίο έχασε ο κ. Ανδρεάδης όπως του επισήμανε ο κ. Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου στις 20 Μαρτίου.
nnn
Ετσι, την ερχόμενη Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και δύο ακόμα συνεργάτες τους θα δειπνήσουν με θέα την Ακρόπολη στον τελευταίο όροφο του νέου ξενοδοχείου «Electra Metropolis». Απολαμβάνοντας τη θέα θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον νευραλγικό τομέα της οικονομίας, ο οποίος πέρυσι είχε αύξηση σε αφίξεις αλλά μείωση σε εισπράξεις, από μια πολυπληθέστερη ομάδα. Καθώς εκτός από το προεδρείο του ΣΕΤΕ που θα αποτελείται από τον κ. Ανδρεάδη, τους τρεις αντιπροέδρους και τον γενικό γραμματέα στο τραπέζι θα βρίσκονται και οι πρόεδροι των 14 κλαδικών ενώσεων-μελών του Συνδέσμου. Οσο για το μενού: η πρόταση είναι για ψάρι αλλά θα υπάρχει και επιλογή σε κρέας, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται από τον Πρωθυπουργό ο οποίος άλλωστε θα εξαργυρώσει και το στοίχημα.


Οι Αμερικανοί στηρίζουν Γεωργίου

Στην αντεπίθεση όμως περνά και ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και ιδού με ποιον τρόπο: Τη βαθιά της ανησυχία για τις νομικές διαδικασίες κατά του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, και άλλων ανώτερων αξιωματούχων της Στατιστικής Αρχής εξέφρασε η ASA, η μεγαλύτερη κοινότητα στατιστικολόγων στον κόσμο με μέλη σε περισσότερες από 90 χώρες και έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, με επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα. Τα κυριότερα σημεία της ευθύς αμέσως σας μεταφέρω:
nnn
«Καλούμε την κυβέρνηση της Ελλάδας να διακηρύξει σαφώς και δημοσίως τη δέσμευσή της για την αποδοχή της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων που υπέγραψε στις 29 Φεβρουαρίου 2012 και κατοχυρώθηκε με τον νόμο 4051 στο ελληνικό δίκαιο το 2012, προβαίνοντας άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να αντικρούσει δημόσια προσπάθειες που έχουν ως στόχο να υπονομεύσουν την αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων που παρήχθησαν από τον δρα Γεωργίου και πρώην συναδέλφους του, έτσι ώστε όλες οι κατηγορίες εναντίον αυτών των στατιστικολόγων να εκπέσουν» δήλωσαν ο Robin Mejia, πρόεδρος της Επιτροπής της ASA για την Επιστημονική Ελευθερία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και ο εκτελεστικός δευθυντής της ASA Ron Wasserstein. «Οι κατηγορίες εναντίον του κ. Γεωργίου και των συναδέλφων του, ότι υπερέβαλαν τις εκτιμήσεις της EΛΣΤΑΤ για το δημόσιο έλλειμμα και χρέος το 2009, είναι ευφάνταστες και δεν συνάδουν με τα γεγονότα» προσέθεσαν.


Ο Φούχτελ αναπολεί το… τσίπουρο

Τον θυμάστε τον Γιοακίμ Φούχτελ, ή «Φούχτελο» όπως τον αποκαλούσε η Ανγκελα Μέρκελ, τον οποίο μας τον έστειλε εδώ δόξη και τιμή για να μας σώσει αλλά έπεσε στην πρώτη φορά Αριστερά κυβέρνηση (και κυρίως στον Γιάνη Βαρουφάκη) και τον χάσαμε; Σας πληροφορώ ότι τον συνάντησε ελληνική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στο Βερολίνο (και στην Καγκελαρία) για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής. Αν και η αντιπροσωπεία αποτελούνταν κυρίως από μέλη των ΜΚΟ και έναν «γαλάζιο» βουλευτή (τον Χρ. Κέλλα), ο κ. Φούχτελ ήταν ιδιαίτερα ευτυχής που συνάντησε Ελληνες. Είπε ότι του λείπει η Ελλάδα και το τσίπουρο.

HeliosPlus