Το 2ο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου στη Λάρισα

Το 2ο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου Λάρισα συνδιοργανώνουν το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων, από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου, στον «Μύλο του Παπά».

Το 2ο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου Λάρισα συνδιοργανώνουν το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων, από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου, στον «Μύλο του Παπά».

Αναφερόμενος στο συνέδριο ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης υπογράμμισε τη σημασία του, καθώς απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς, επιχειρηματίες, επαγγελματίες της επικοινωνίας και της διαφήμισης, καθώς και σε στελέχη της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, αλλά και σε όσους πολίτες ενδιαφέρονται για το θέμα

Παράλληλα σημείωσε ότι το 1ο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου, που πραγματοποιήθηκε το 2012, αποτέλεσε το έναυσμα ώστε ο Δήμος Λαρισαίων να προχωρήσει στην εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ, με στόχο η πόλη της Λάρισας να αναδειχθεί σε πρώτο περιφερειακό πόλο της χώρας. Οπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης το Σχέδιο «αποτελεί ένα σημαντικό επιστημονικό εργαλείο, το οποίο μαζί με άλλα που αφορούν σε παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον, το σχεδιασμό της πολιτιστικής στρατηγικής, κ.α. μας δείχνουν το δρόμο για το σχεδιασμό της Λάρισας της επόμενης 15ετίας». Η εκπόνηση ενός Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ «δεν μπορεί να θεωρείται ως πολυτέλεια για μια μεγάλη πόλη , ακόμα και στην περίοδο της οικονομικής κρίσης», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και υπεύθυνος του Εργαστηρίου, Σχεδιασμού, Ερευνας και Πολιτικής κ. Αλέξιος Δέφνερ υπογράμμισε ότι το Συνέδριο το συνέδριο έρχεται να ικανοποιήσει απαιτήσεις, ανησυχίες και προσδοκίες σε όσους αποφασίσουν να το παρακολουθήσουν. Επίσης στο συνέδριο θα επιχειρηθεί με απλό και κατανοητό λόγο να αναδειχθούν σημαντικές πτυχές που αφορούν στο marketing και το branding τόπου, ενώ εφέτος υπάρχουν και διεθνείς συμμετοχές.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

«Προώθησε τον τόπο σου με μια φωτογραφία» ήταν το θέμα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας που διοργάνωσε το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag, με τη φωτογραφική ομάδα fplus στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μάρκετινγκ & Branding Τόπου που συνδιοργανώνουν το ΤΜΧΠΠΑ και ο Δήμος Λαρισαίων.

Από 77 φωτογραφίες επιλέχθηκαν οι 13 καλύτερες από τις οπίες οι 3 πρώτες έλαβαν και έπαθλα ταξίδια στην Ελλάδα.

«Λάρισα. Η άλλη όψη της πόλης»

Η φωτογραφική ομάδα fplus, στο πλαίσιο του παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Λάρισα. Η άλλη όψη της πόλης».

Εικαστική έκθεση «Η πόλη μου»

Το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας, διοργανώνουν εικαστική έκθεση με τίτλο «Η Πόλη μου» στο Θέατρο ΟΥΗΛ. Εικαστικοί και αρχιτέκτονες θα παρουσιάσουν έργα εμπνευσμένα από την πόλη της

Λάρισας. Επίσης θα επανεκτεθούν κάποια έργα της περσινής μεγάλης έκθεσης ‘Λάρισα από ψηλά’ της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Γκράφιτι στο ποτάμι Positive Sign

Ένα Γκράφιτι στο ποτάμι με θέμα «Positive Sign-Θετικό Πρόσημο» είναι μια ακόμη παράλληλη δράση του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας «8». Το Σάββατο 1 Απριλίου οι εικαστικοί της πόλης θα κατέβουν στο ποτάμι, κάτω από τη κεντρική γέφυρα του Πηνειού για να παίξουν με τα χρώματα, αποτυπώνοντας λέξεις θετικές, όμορφες, αισιόδοξες, καταγγέλλοντας τη μιζέρια και δίνοντας μια μορφή λύσης στο αδιέξοδο της καθημερινότητας.

Ξενάγηση στο Διαχρονικό μουσείο

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας διοργανώνει μία δωρεάν ξενάγηση στις 2 Απριλίου στο νέο μουσείο της πόλης, το νέο μουσείο της πόλης που προβάλλει τις αρχαιότητες της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής σε έναν εκτεταμένο εκθεσιακό χώρο.

Γαστρονομικός περίπατος

Η Λαρισαϊκή ομάδα «Νόον Έγνω» και τοπικές επιχειρήσεις της πόλης διοργανώνουν την Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 12 μ.μ. μία εναλλακτική θεματική περιήγηση με άξονα την παράδοση, τη γαστρονομία και την ιστορία της Λάρισας.

Εκδρομή στο Μεταξοχώρι

Την Κυριακή θα διοργανωθεί εκδρομή για τους ενδιαφερόμενους στην περιοχή της Αγιάς και των παράλιων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, για μια περιήγηση στη φύση και στους παραδοσιακούς οικισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.