Στις Βρυξέλλες το νέο γραφείο της Lloyd’s of London

Από την 1η Ιανουαρίου 2019 οι Lloyd's of London (η ασφαλιστική με παρουσία 329 ετών) θα αποκτήσει νέο γραφείο στις Βρυξέλλες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της μετά-Brexit εποχής. Σημειώνεται ότι στην ηπειρωτική Ευρώπη η επιχείρηση έχει το 11% των πωλήσεών της.

Οι Lloyd’s του Λονδίνου επιβεβαίωσαν την Πέμπτη ότι ιδρύουν μια νέα ευρωπαϊκή θυγατρική εταιρεία με έδρα στις Βρυξέλλες προκειμένου να αποτρέψουν την απώλεια μεριδίου στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά όταν ολοκληρωθεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το γραφείο μας στις Βρυξέλλες θα ξεκινήσει να λειτουργεί την 1η Ιανουαρίου 2019», διευκρίνισαν σε ανακοίνωσή τους οι Lloyd’s. Η Ίνγκα Μπιλ, διευθύνουσα σύμβουλος του ιστορικού ασφαλιστικού ομίλου, ο οποίος συμπληρώνει εφέτος 329 χρόνια ζωής, μιλώντας στην τηλεόραση του BBC διευκρίνισε ότι από την απόφαση θα επηρεαστούν μόνο 100 από τις περίπου 700 θέσεις εργασίας στη Βρετανία. Σημειωτέον ότι ο όμιλος απασχολεί περισσότερους από 30.000 εργαζομένους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αρκετές εταιρείες του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου σχεδιάζουν να μετεγκαταστήσουν λειτουργίες τους από τη Βρετανία στην Ιρλανδία και την ηπειρωτική Ευρώπη λόγω του Brexit. Οι επενδυτικές τράπεζες Bank of America, Barclays και Morgan Stanley σχεδιάζουν να μεταφέρουν αρμοδιότητες και προσωπικό στο Δουβλίνο. Η Φραγκφούρτη, η Μαδρίτη και το Άμστερνταμ θεωρείται επίσης ότι θα επωφεληθούν από τη φυγή τραπεζιτών και μεγαλοασφαλιστών από το Σίτι του Λονδίνου, ενώ η βρετανική τράπεζα HSBC αναμένεται να μεταφέρει σημαντικό αριθμό στελεχών της στο Παρίσι.

Ταυτόχρονα με τα σχέδια μετεγκατάστασής της στις Βρυξέλλες, οι Lloyd’s ανακοίνωσαν κέρδη 2,1 δισ. στερλίνες (2,44 δισ. ευρώ) για το 2016. Η κερδοφορία του ομίλου έμεινε σταθερή συγκριτικά με το 2015. Ο όμιλος χαρακτήρισε «ιδιαίτερα απαιτητικές» τις συνθήκες που επικράτησαν πέρυσι στην ασφαλιστική αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απαιτήσεις προς τον όμιλο έφθασαν πέρυσι τα 2,1 δισ. στερλίνες και οφείλονται κυρίως στις καταστροφές που προξένησε ο Τυφώνας Μάθιου στις ΗΠΑ και οι μεγάλες πυρκαγιές στον Καναδά.
Οι αποζημιώσεις που κατέβαλε ήταν τεράστιες (οι πέμπτες υψηλότερες μετά την αλλαγή του αιώνα), αλλά ο όμιλος Lloyd’s of London διευκρίνισε ότι η κερδοφορία του βρήκε σημαντικό στήριγμα από τις «σημαντικά ενισχυμένες» αποδόσεις των επενδύσεών του.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.