Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Μάρκετινγκ Τουριστικού Προϊόντος της Θεσσαλίας

Το Σχέδιο Μάρκετινγκ Τουριστικού Προϊόντος της Θεσσαλίας και το σύνολο των Δράσεων τουριστικής προβολής που έχουν υλοποιηθεί και προγραμματίζονται στο πλαίσιο της Σύμπραξης Τουρισμού για τη Θεσσαλία παρουσιάστηκε στον Βόλο, την Τρίτη.

Το Σχέδιο Μάρκετινγκ Τουριστικού Προϊόντος της Θεσσαλίας και το σύνολο των Δράσεων τουριστικής προβολής που έχουν υλοποιηθεί και προγραμματίζονται στο πλαίσιο της Σύμπραξης Τουρισμού για τη Θεσσαλία παρουσιάστηκε στον Βόλο, την Τρίτη. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Marketing Greece του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και την Coca-Cola Τρία Εψιλον, σε στρατηγική συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, φορείς οι οποίοι αποτελούν την «Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία».

Το πρόγραμμα που στοχεύει στις κύριες αγορές, όπως Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από το 2016 και συνεχίζεται και το 2017, για το σύνολο των τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας.

Μέσα από εμπειρίες τουριστικών προϊόντων, η Θεσσαλία λανσάρεται ως τουριστικός προορισμός που μπορεί να προσφέρει εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με την πλατφόρμα προβολής «Thessaly Handcrafted by Time», η περιοχή τοποθετείται ως ένα εργόχειρο του χρόνου που έπλασε στο πέρασμά του τα τοπία, τους ανθρώπους, τους πολιτισμούς, τους μύθους.

Για το σύνολο των τουριστικών προϊόντων έχουν σχεδιαστεί περισσότερες από 30 δημιουργικές εφαρμογές, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, που εξυπηρετούν τις ανάγκες συνεκτικής και ενιαίας επικοινωνίας, όλων των προορισμών της Θεσσαλίας. Οι δημιουργικές εφαρμογές και ένα αναλυτικό εγχειρίδιο αξιοποίησης, αποτυπώνονται σε ένα ειδικό Οδηγό Δημιουργικής Εκτέλεσης, έτοιμο προς αξιοποίηση από την Περιφέρεια, τις τοπικές αρχές της Θεσσαλίας κι ευρύτερα όσους δραστηριοποιούνται στη προβολή του τοπικού τουριστικού προϊόντος.

Το ολοκληρωμένο Σχέδιο Μάρκετινγκ έχει αναρτηθεί σε ψηφιακή μορφή, με στόχο την ελεύθερη, άμεση και εύκολη πρόσβαση από τις τοπικές αρχές και φορείς του τουρισμού. Περιηγηθείτε ψηφιακά στο Σχέδιο Μάρκετινγκ του Τουριστικού Προϊόντος της Θεσσαλίας στο www.thessaly-tourism-plan.gr.

Η «Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία» έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα και θα λειτουργήσει ως καταλύτης ανάπτυξης για τη Θεσσαλία. Στο πλαίσιο αυτό, το 2017 σηματοδοτεί έτος ενεργειών προβολής και υλοποίησης του Προγράμματος Εκπαίδευσης, παραμένοντας δίπλα στην τοπική κοινωνία τουρισμού με στόχο να αναδείξει την περιοχή και να ενισχύσει την τουριστική επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία για τον τόπο, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.

«Η Θεσσαλία, μέσα από ένα δυναμικό και πλήρες σχέδιο μάρκετινγκ, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αποκτά μια ξεχωριστή και σύγχρονη ταυτότητα ως τουριστικός προορισμός», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Marketing Greece κ. Ιωσήφ Πάρσαλης. «Μέσα από μια δομημένη προσέγγιση στην επικοινωνία, επιδιώκουμε την τοποθέτηση της Θεσσαλίας ισχυρά στο χάρτη επιλογών των Ευρωπαίων ταξιδιωτών που αναζητούν μια νέα αυθεντική πρόταση. Επιπλέον, μέσα από το πρόγραμμα εκπαίδευσης των επαγγελματιών τουρισμού θέτουμε βάσεις για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην περιοχή», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η διευθύντρια Επικοινωνίας της Coca-Cola Τρία Εψιλον κυρία Αγγελική Πατρούμπα σημείωσε ότι «η δέσμευση που αναλάβαμε να συνεισφέρουμε στην περιοχή, υλοποιείται μέσα από αυτό το ολοκληρωμένο πλάνο ανάδειξης της Θεσσαλίας ως τουριστικό προορισμό. Πρόκειται για ένα δομημένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και εκπαίδευσης, με πρώτο αποτέλεσμα μια μοναδική εκστρατεία που θα ταξιδέψει τη Θεσσαλία στην Ελλάδα και τον κόσμο, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία, στις επιχειρήσεις, την απασχόληση και την κοινωνία».

Το Πρόγραμμα Δράσεων της Σύμπραξης για το 2017 περιλαμβάνει την υλοποίηση ενός αποκλειστικού Προγράμματος Εκπαίδευσης για τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής, με στόχο την ποιοτική και λειτουργική αναβάθμιση της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Ενας σημαντικός αριθμός επαγγελματιών θα εκπαιδευτούν το 2017 στις βασικές αρχές και γνώσεις του διαδικτυακού Μάρκετινγκ, σε πρόγραμμα που περιλαμβάνει την υλοποίηση τεσσάρων θεματικών ημερίδων στις πόλεις, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Με στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση, επικοινωνία και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα της «Σύμπραξης Τουρισμού για τη Θεσσαλία» όπου παρουσιάζονται όλες οι δράσεις, ο προγραμματισμός, ενημερώσεις σχετικά με αποτελέσματα ενεργειών προβολής καθώς και ενότητα υποβολής προτάσεων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.