ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

1 κ.γ. καυτερή πάπρικα, σε σκόνη

1 κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη

1 αστεροειδή γλυκάνισο, σε σκόνη

½ κ.σ. σουμάκ, σε σκόνη

1 πρέζα μαστίχα, σε σκόνη

4 φέτες σφυρίδα, 150-200 γρ. η καθεμία

αλάτι

αλεύρι για το πανάρισμα

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κιλό λευκά κρεμμύδια, σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

50 γρ. ξανθές σταφίδες, μουλιασμένες σε 150 ml λευκό ξηρό κρασί για 1-2 ώρες

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

40 ml ξίδι μπαλσάμικο, λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε τα ψάρια. Τα αλατίζουμε και τα πανάρουμε σε αλεύρι.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα ψάρια για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.

Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μισό, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το δαφνόφυλλο. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 8 λεπτά.

Προσθέτουμε τις σταφίδες με το κρασί και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με αλάτι και ρίχνουμε το ψάρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει σχεδόν χωρίς καθόλου υγρά. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ραντίζουμε με το μπαλσάμικο. Σερβίρουμε αμέσως.