Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση να αντιταχθεί στον κανιβαλισμό της ΔΕΗ

Επανέρχεται, όπως ήταν αναμενόμενο, στην κριτική του για το ενδεχόμενο πώλησης της ΔΕΗ ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο νυν υπουργός Εσωτερικών και πρώην υπουργός Ενέργειας, με άρθρο του, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σε ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του 40% της ΔΕΗ και κάνει λόγο για «κανιβαλισμό» της Επιχείρησης.

Επανέρχεται, όπως ήταν αναμενόμενο, στην κριτική του για το ενδεχόμενο πώλησης της ΔΕΗ ο Πάνος
Σκουρλέτης.

Ο νυν υπουργός Εσωτερικών και πρώην υπουργός Ενέργειας, με
άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σε ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση
του 40% της ΔΕΗ και κάνει λόγο για «κανιβαλισμό» της Επιχείρησης.


«Γιατί λοιπόν σήμερα οι θεσμοί αγνοούν ό,τι είχε προηγουμένως, μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση συμφωνηθεί; Γιατί θέτουν ζητήματα έξω από τα όρια της συμφωνίας επαναφέροντας σενάρια για πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ;» διερωτάται ο Π. Σκουρλέτης, ο οποίος κάνει λόγο για «επίθεση, που στο στόχαστρό της έχει την περιουσία της ΔΕΗ με σκοπό αυτή να περάσει σε εξευτελιστικές τιμές σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα».

Υποστηρίζει ότι «σε αυτή την επίθεση συμπράττουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», για να συμπληρώσει πως «στελέχη των διαπραγματευτικών κλιμακίων από τη μεριά των δανειστών παίζουν, απ’ ότι λέγεται, ακριβώς αυτό τον ρόλο, της προώθησης συγκεκριμένων συμφερόντων».

«Δεν είμαι οπαδός παρωχημένων αντιλήψεων που δεν αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, της οποίας είμαστε αναπόσπαστο μέλος, ούτε υπερασπίζομαι μονοπωλιακές καταστάσεις και ξεπερασμένα μοντέλα περασμένων δεκαετιών, ούτε όμως θεωρώ πως η κυβέρνησή μας δεν θα πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ» τονίζει ο κ. Σκουρλέτης.

H υπόθεση της ΔΕΗ είναι παλιά για τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος έφθασε μέχρι το σημείο της σύγκρουσης με το Μαξίμου και διακινδύνεψε τη θέση του στην κυβέρνηση, τις παραμονές του τελευταίου ανασχηματισμού, προκειμένου να υποστηρίξει τις απόψεις του.

Πριν από λίγα 24ωρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η αξιολόγηση να τραβήξει έως το Σεπτέμβριο -αν και με διευκρινιστική του δήλωση στη συνέχεια έκανε λόγο για απευκταίο σενάριο, σημειώνοντας πάντως ότι «η ελληνική πλευρά προσπαθεί με έναν μεθοδικό τρόπο να «κερδίσει χρόνο» και να κλείσει την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό με το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο».

Παράλληλα, είχε υποστηρίξει εξ αρχής τα «συμπεράσματα Ντάισελμπλουμ» για
το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, δηλαδή είχε επισημάνει -όπως και ο επικεφαλής του Eurogroup- ότι η
συζήτηση για τα αντίμετρα αφορά «δημοσιονομικά μέτρα πέραν του ύψους του
πρωτογενούς πλεονάσματος που έχει συμφωνηθεί», κάτι που αρνήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Επιπλέον, προ ολίγων ημερών ο κ. Σκουρλέτης δημιούργησε πολιτική συζήτηση εκ του μηδενός, καθώς πρότεινε δημοσίως να ψηφιστούν τα μέτρα από αυξημένη πλειοψηφία, την ώρα που η κυβέρνηση υποστήριζε ότι έχει συμπαγή πλειοψηφία που θα περάσει τα μέτρα από τη Βουλή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.