Εκδήλωση με θέμα «Βλάσης Κανιάρης: σχεδιάζοντας το πορτραίτο του καλλιτέχνη και του ανθρώπου», διοργανώνει ο σύλλογος αποφοίτων της Βαρβακείου Σχολής.

Η εκδήλωση –αφιέρωμα στον Βλάση Κανιάρη που θεωρείται από τους σημαντικότερους ζωγράφους και εικαστικούς του ελληνικού μοντερνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή στις 19.00 στο Μουσείο της Ακροπόλις με ελεύθερη είσοδο.
Η επιμέλεια του αφιερώματος «Οδοιπορικό με τον Βλάση Κανιάρη» ανήκει στην κυρία Αιμιλία Βλαχογιάννη σχολική σύμβουλο φιλολόγων, επίτιμο μέλος του συλλόγου αποφοίτων. Εισήγηση θα γίνει και από τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μάνο Στεφανίδη με θέμα «Βλάσης Κανιάρης: ένα ιστορικό όνομα της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας».

O Βλάσης Κανιάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928 και απεβίωσε το 2011.Το 1950 εγκατέλειψε τις σπουδές του στην Ιατρική για να ασχοληθεί με τις εικαστικές τέχνες. Το 1955 αποφοίτησε από τη σχολή Καλών Τεχνών και από το 1956 ως το 1966 έζησε στη Ρώμη και το Παρίσι. Το 1969 λόγω συμμετοχής του στην αντιδικτακτορική δράση υποχρεώθηκε να γυρίσει στη Γαλλία. Το 1976 επέστρεψε στην Ελλάδα, εξελέγη καθηγητής στο ΕΜΠ όπου δίδαξε έως το 1996.