Είναι η τρίτη χρονιά φέτος που διοργανώθηκε (και) στην Ελλάδα το άτυπο φεστιβάλ γαστρονομίας «Gout de France», μια πρωτότυπη ιδέα γνωριμίας με τη γαλλική κουζίνα που πραγματοποιείται παράλληλα σε πολλές χώρες του κόσμου, την πρώτη μέρα της άνοιξης. Η πρωτοβουλία ανήκει στον σεφ Αλέν Ντυκάς και στο γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης. Εχει στόχο την προώθηση των προϊόντων και του υλικού πολιτισμού της Γαλλίας με τελικό αποδέκτη όλης αυτής της προσπάθειας τον τουρισμό. Η πρωτοβουλία με τίτλο «Good France» (στα αγγλικά) ακολουθεί την ιδέα των περίφημων «Δείπνων του Επίκουρου» που εισήχθησαν στο 1912 από τον Ογκούστ Εσκοφιέ και πραγματοποιούνταν την ίδια μέρα σε πολλές πόλεις του κόσμου με το ίδιο μενού.
Ετσι και αυτή τη χρονιά, περισσότερα από 2000 εστιατόρια σε όλον τον κόσμο προσέφεραν στις 21 Μαρτίου ένα μενού εμπνευσμένο από τη γαλλική κουζίνα, μια κουζίνα πάντα καινοτόμα, ζωντανή και ανοικτή που παραμένει πιστή στις αξίες της, το μοίρασμα, την τέρψη, τον σεβασμό στην καλή διατροφή και στον πλανήτη. Για την Ελλάδα φέτος συμμετείχαν 65 εστιατόρια – σχεδόν διπλάσια από πέρσι – τα οποία τίμησαν τη γαλλική γαστρονομία και τις παραπάνω αξίες που αυτή πρεσβεύει. Τα εστιατόρια που βρίσκονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Κέρκυρα, Κόρινθο, Γεωργίτσι Λακωνίας, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα, Λίνδο, Μεσολόγγι, Πάτρα, Πορταριά, Πύλο, Ρόδο, Ρίο, Σίφνο και Σπάρτη, πρόσφεραν ένα γαλλικό μενού με απεριτίφ, ορεκτικό, κυρίως πιάτο, επιλογή τυριών και επιδόρπιο, καθώς και γαλλικούς οίνους. Ανάμεσά τους τα Oozora The House, Polly Magoo, Malabar Inhouse, Avenue 48, Diplomatico, Βόσπορος, Avant Garde κ.ά.