_Πώς ενηλικώνεται ο άνδρας στις ταινίες του Αλφρεντ Χίτσκοκ;
_Ποιο το νήμα που συνδέει τον κύριο Ιλό του Ζακ Τατί με τον κύριο Μπιν του Ρόουαν Ατκινσον;
_Πώς αποτυπώνεται η νεανική αμφισβήτηση σε δυο εμπρηστικές ταινίες, «Tο Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ και το «Trainspotting» του Ντάνι Μπόιλ;
Αυτά και άλλα πολλά είναι τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στον κύκλο κινηματογραφικών σεμιναρίων «Filmanalysis: The Anatomy of a Movie» που εισηγείται ο κριτικός κινηματογράφουΔημήτρης Μπούρας στο εργαστήρι Faro (Έβρου 14, 115 27, Αθήνα 210 7717544).
Τα σεμινάρια που αρχίζουν την Πέμπτη 30 Μαρτίου απευθύνονται σε όσους αγαπούν τον κινηματογράφο, όσους νιώθουν να τους συνεπαίρνει το μοντάζ και ο ρυθμός μιας ταινίας, όσους παρατηρούν τις εναλλαγές των καρέ, όσους αναγνωρίζουν το φιλμ ενός δημιουργού από το ξεχωριστό του στυλ.
«Στο Filmanalysis φιλοδοξούμε να διευρύνουμε τη ματιά των θεατών και την αναλυτική σκέψη τους πάνω στην τέχνη του κινηματογράφου» είπε ο κ. Μπούρας.
Οι διαδρομές ακούγονται ελκυστικές. κάτι σαν παιχνίδι συνδιαλαγών ανάμεσα σε ταινίες διαφορετικών εποχών. Μια περιήγηση από τον Αλφρεντ Χίτσκοκ στη «Σιωπή των αμνών», από την «Καζαμπλάνκα» στο «Mad Max», από τον κύριο Ιλό του Ζακ Τατί στον Μίστερ Μπιν του Ρόουαν Ατκινσον, από Μικελάντζελο Αντονιόνι στο «Trainspotting». «Θα συγκρίνουμε ταινίες διαφορετικού είδους ή ύφους αλλά και όμοιους ή ανόμοιους ήρωες» είπε ο κ. Μπούρας.
Ολα αυτά με προγραμματισμό: οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται εγκαίρως πριν από κάθε συνάντηση για τη θεματική της ενότητα και τις ταινίες που θα συζητηθούν, ώστε να έχουν τη δυνατότητα πιο ενεργούς συμμετοχής.
Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι οκτώ δίωρες συναντήσεις (με δυνατότητα παράτασης), των οποίων το κόστος συμμετοχής θα είναι 60 ευρώ (+ΦΠΑ) / μήνα. Για τους φοιτητές και τους ανέργους 45 ευρώ (+ΦΠΑ) / μήνα.
Πληροφορίες
στοinfo@faro.gr(www.faro.gr) και στο τηλ. 210 7717 544