Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, το «Κορίτσι στον ιστό της αράχνης» το μυθιστόρημα που ακολούθησε την μπεστ σέλερ τριλογία Μιλένιουμ του Σουηδού δημοσιογράφου και συγγραφέα Στιγκ Λάρσον (1954 – 2004) και γράφηκε από τον Ντάβιντ Λάγκερκραντζ, πρόκειται να γυριστεί για τον κινηματογράφο.

Σκηνοθέτης θα είναι ο Φέντε Αλβαρεζ ενώ ο Ντέιβιντ Φίντσερ που σκηνοθέτησε την αμερικανική εκδοχή του «Κοριτσιού με το τατουάζ», του πρώτου μυθιστορήματος της τριλογίας του Λάρσον, θα είναι εδώ διευθυντής παραγωγής.

Στην τριλογία του Λάρσον (της οποίας οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια αντίτυπα σε 50 χώρες) ένας δημοσιογράφος, ο Μίκαελ Μπλόύμκβιστ, προσπαθεί να ξεσκεπάσει ένα τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο βρίσκονται μπλεγμένοι πανίσχυροι εκπρόσωποι του πλούτου. Βοηθός του σε αυτή την προσπάθεια είναι η Λίζμπεθ Σαλάντερ μια εκκεντρική κοπέλα, εξπέρ στους υπολογιστές και εντελώς ακοινώνητη.

Θυμίζουμε ότι όλη η τριλογία γυρίστηκε σε τρεις ταινίες κατ’ αρχάς στη Σουηδία πριν ακολουθήσει η Αμερική με μια προς το παρόν ταινία, το «Κορίτσι με το τατουάζ» του Φίντσερ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Variety, η Νάταλι Πόρτμαν και η Σκάρλετ Τζοχάνσον έχουν ακουστεί για τον ρόλο της Λίζμπεθ Σαλάντερ στο «Κορίτσι στον ιστό της αράχνης». Η Ρούνεϊ Μάρα που υποδύθηκε την Λίζμπεθ στο «Κορίτσι με το τατουάζ», ην πρώτη ταινία δίπλα στον Ντάνιελ Κρεγκ (δημοσιογράφος) κέρδισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ.

Οσο για τον Φέντε Αλβαρεζ, είναι ο δημιουργός του θρίλερ «Μην ανασαίνεις» που παίχτηκε πριν από μερικούς μήνες και στη χώρα μας. Ο ίδιος είναι σεναριογράφος δίπλα στον Στίβεν Νάιτ («Σε λάθος χρόνο») και τον Τζαν Μπάσου.

Στόχος είναι η ταινία να διανεμηθεί στις αίθουσες το φθινόπωρο του 2018.