ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)1 φύλλο ζύμη κουρού
βούτυρο αγελάδος, για την ταρτιέρα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
3 πράσα, ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γρ. κοτόπουλο, ψητό ή βραστό, σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
4 αβγά, χτυπημένα
4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. ανθότυρο, χονδροσπασμένο
100 γρ. κεφαλογραβιέρα, χονδροτριμμένη
1 κ.σ. μπούκοβο
2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμό από 2 μοσχολέμονα, ακέρωτα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗΓέμιση: Σε φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα πράσα και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ώσπου να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο το μείγμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύπτει τα τοιχώματα. Κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν και τρυπάμε
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.