Ολοκλήρωσε και τυπικά την επένδυση που αφορά την εξαγορά του 60% του «Pearl Island Project» στον Παναμά από την Dolphin Capital Investors, η Grivalia Hospitality, κατόπιν εκπλήρωσης όλων των προϋποθέσεων υπό τις οποίες τελούσε αυτή, όπως ανακοίνωσε η GRIVALIA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π.
Σημειώνεται ότι όπως είχε ανακοινώσει η GRIVALIA PROPERTIES τον Ιανουάριο του 2017, το τίμημα ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ σε μετρητά, εκ των οποίων 1 εκατ. ευρώ έχει ήδη καταβληθεί στην DCI ως προκαταβολή, 24 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ενώ τα εναπομείναντα 2 εκατ. ευρώ θα διατηρηθούν σε λογαριασμό μεσεγγύησης (escrow account) για περίοδο 12 μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής, για την κάλυψη οποιασδήποτε πιθανής παραβίασης των εγγυήσεων ή έκτακτου χρέους.

Η Grivalia Hospitality S.A. θα αποκτήσει το σύνολο των εταιριών που σχετίζονται με το συγκεκριμένο έργο και που σήμερα ανήκουν στην DCI και τις θυγατρικές της. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς εξαρτάται από μια σειρά προαπαιτούμενων ενεργειών από την πλευρά του πωλητή, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017.

Η νήσος Pedro Gonzalez (Pearl Island) είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νησιά, 13.230 στρέμματα, στο εξαιρετικής ομορφιάς αρχιπέλαγος Las Perlas του Παναμά. Με θαλάσσιο μέτωπο μεγαλύτερο από 30 χιλιόμετρα και 5 πανέμορφες παραλίες, σχεδιάζεται να μετατραπεί σε έναν μοναδικής ποιότητας τουριστικό και φιλικό προς το περιβάλλον προορισμό στην περιοχή της Κεντρικής Αμερικής, με τουλάχιστον 3 πολυτελή θέρετρα και έναν μεγάλο αριθμό βιλών και οικιστικών μονάδων.