Super League: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-0

Το ντέρμπι των «δικέφαλων» στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Super League. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θέλουν τη νίκη για να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Με ηγέτη και σκόρερ τον Σέρχιο Αραούχο, η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας της Super League μετά από 24αγωνιστικές. Ο Αργεντινός σκόραρε στην αρχή (1′) και το τέλος (85′) της αναμέτρησης, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες από το 53′ λόγω αποβολής του Μαλεζά. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Χρήστος Αραβίδης στην επανεμφάνισή του μετά από τρεις μήνες.

Ο Αραούχο με εκπληκτική ντρίπλα απέφυγε έναν αμυντικό και με σουτ στην απέναντι γωνία έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ο ορισμός του «γκολ από τα αποδυτήρια» καθώς το χρονόμετρο έδεχνε το 49ο δευτερόλεπτο! Με σύστημα 4-3-3 και τον Αϊντάρεβιτς δίπλα στους Γιόχανσον, Σιμόες, η Ενωση κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο κέντρο και αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να ελέγχει το ματς.

Ο Αϊντάρεβιτς απώλεσε κλασική ευκαιρία στο 27′ όταν από κάθετη του Βάργκας βρέθηκε απέναντι στον Γλύκο, προσπάθησε να περάσει τη μπάλα από πάνω του, αλλά μέτρησε η εμπειρία του αρχηγού του ΠΑΟΚ, ο οποίος στο αμέσως επόμενο λεπτό πραγματοποίησε τρομερή απόκρουση σε «κεραυνό» του Σιμόες από απόσταση 25 μέτρων.

Οι Θεσσαλονικείς αφυπνίστηκαν στο τέλος του ημιχρόνου χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις. Αρχικά με τον Κρέσπο να πλασάρει τον Μπάρκα, αλλά τον Γκάλο με εξαιρετικό τάκλιν να απομακρύνει. Από το κόρνερ που προέκυψε, ο Μάτος βρήκε χώρο για μια εξ επαφής κεφαλιά, αλλά ο Μπάρκας πολύ σωστά τοποθετημένος απομάκρυνε και κράτησε το «μηδέν».

Στο 53′, κι αφού προηγήθηκε απίστευτη διπλή ευκαιρία απο Μάνταλο και Αραούχο (50′), ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να συνεχίσει με παίκτη λιγότερο. Ο Μαλεζάς σε μια εντελώς αδικαιολόγητη ενέργεια, «μάζεψε» με το χέρι τη μπάλα και είδε τη δεύτερη κίτρινη. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, κατάφεραν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες , μέχρι που το πήρε… προσωπικά ο Σέρχιο Αραούχο.

Στο 86′ ο Αργεντινός με εκπληκτικό μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άκουσε περίπου 10.000 κιτρινόμαυρους στο ΟΑΚΑ να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Λίγο αργότερα αποθεώθηκε όταν άφησε τη θέση του στον Αραβίδη, ο οποίος επέστρεψε μετά από τρεις μήνες και στο 90+1΄ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Κίτρινες: Αραούχο, Σιμόες – Μαλεζάς, Κρέσπο

Κόκκινες: Μαλεζάς (53΄-δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Ουάρντα (55΄ Λέοβατς), Κάμπος (15΄λ.τρ. Μπίσεσβαρ), Ενρίκε (87΄ Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Γκάλο, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (63΄ Μπακασέτας), Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (78΄ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (88΄ Αραβίδης).

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 1-0

Στους έξι βαθμούς αύξησε τη διαφορά του ο Ολυμπιακός από τον Πανιώνιο, μετά τις αναμετρήσεις της 24ης αγωνιστικής της Super League. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 2-0 του Ατρομήτου στο «Γ.Καραϊσκάκης» και επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από τρεις διαδοχικές ήττες.

Στο 36΄ ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ντα Κόστα με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Super League.

Περίπου τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, στο 63′ ο Ανσαριφάρντ αναστάτωσε την άμυνα του Ατρόμητου και με προβολή έστειλε τη μπάλα… μέσω Φυτανίδη στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ. Το γκολ χρεώνεται στον αμυντικό των φιλοξενούμενων.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια αρκετά εύκολη νίκη για τους «ερυθρόλευκους» που έδωσε την ευκαιρία στον Βούζα να ξεκουράσει τους «βετεράνους», με το βλέμμα στα δύσκολα που ακολουθούν: τη ρεβάνς εναντίον της Μπεσίκτας, την προσεχή Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στους Αμπελόκηπους.

Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)

Κίτρινες: Ντε Λα Μπέγια, Μπουχαλάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Παρέδες, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο (73΄ Μπουχαλάκης), Μάρτινς, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Μαρίν (66΄ Ελιουνούσι), Ντομίνγκες (59΄ Ανσαριφάρντ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Ούμπιδες, Μανιάτης, Τόνσο (74΄ Βασιλείου), Λημνιός (83΄ Λε Ταλέκ), Πλατέλλας (67΄ Ντιγκινί), Ντάουντα.

Πλατανιάς – Βέροια 1-0

Σε απόσταση «βολής» από την πέμπτη θέση και τα play off βρίσκεται ο Πλατανιάς, μετά τη νίκη του 1-0 επί της ουραγού Βέροιας στην Κρήτη για την 24η αγωνιστική της Super League. Ο Μουνάφο πέτυχε το γκολ στο 30 λεπτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με αριθμητικό μειονέκτημα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, λόγω αποβολής του Αντονιάν στο 22΄.

Στο 30΄ ο Μουνάφο σημείωσε το νικητήριο γκολ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μενδρινού. Πολύ έντονες οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για μη τήρηση του fair play από τον Πλατανιά, αφού ο Καλί βρισκόταν «σωριασμένος» στο χορτάρι έχοντας δεχτεί στο πρόσωπο τη μπάλα.

Διαιτητής: Νεοφυτιάδης

Κίτρινες: Γιορέντε, Μενδρινός, Σίγκνεβιτς – Λόπεθ, Αντονιάν, Καπετάνος, Σισοκό

Κόκκινη:
Αντονιάν (22΄ -δεύτερη κίτρινη)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος):
Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά (46΄ Κάργας), Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (71΄ Στανισάβλιεβιτς), Γιορέντε (79΄ Ντίντακ Ντεβέσα), Γιακουμάκης, Μανούσος, Σίγκνεβιτς.

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς):
Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Καλί, Αντονιάν, Μπαλάφας (69΄ Μπελάιντ), Τομάς, Κάλβο, Σαρπόνγκ (73΄ Μίλιεβιτς), Στόιτσεφ (46΄ Σισοκό), Καπετάνος.

Κέρκυρα – Ξάνθη 1-0

Νωρίτερα, η Κέρκυρα εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Φερνάντο Γουάλας και νίκησε, στην έδρα της, με 1-0 τη Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες στις καθυστερήσεις του Α’ ημιχρόνου, λόγω αποβολής του Γουάλας, και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν τη νίκη με το γκολ του Κέβιν Ντιόγκο στο 65ο λεπτό.

Ο διαιτητής του αγώνα ο Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ντιόγκο, Νίκιτς, Τουράμ, Κουτζαβασίλης – Γουάλας, Λισγάρας.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Σιόντης, Νίκιτς (62′ Ντουαλά), Γεωργίου (46′ Κόντος), Ντιόγκο (85′ Σπίνουλας), Επστάιν, Τουράμ.

Ξάνθη (Ρασβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Φλίσκας, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Καμαρά (46′ Σιλά), Ντε Λούκας, Τριάδης (61′ Λάζιτς), Βασιλακάκης, Λουσέρο (74′ Πιτσέλι), Γιουνές.

Οι αγώνες του Σαββάτου 11 Μαρτίου
Η αγωνιστική ξεκίνησε το Σάββατο, με τον Παναθηναϊκό να «πετάει» 2 βαθμούς στο Καυτανζόγλειο παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 απέναντι στον Ηρακλή , ο οποίος πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για παραμονή στην κατηγορία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναιτωλικςό έμειναν στο 0-0, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε για μια ακόμα φορά ο Πανιώνιος, ο οποίος επιβλήθηκε εντός έδρας της ΑΕΛ με 1-0 και διατήρησε την απόσταση του στη δεύτερη θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-0

Πανιώνιος-ΑΕΛ 1-0
(33΄ Μπεν)

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-1
(72΄αυτ. Τελάντερ – 37΄πεν. Μπεργκ)

ΚΥΡΙΑΚΗ

15:00 (Κέρκυρα) Κέρκυρα-Ξάνθη
17:15 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Ατρόμητος
17:15 (Περιβολίων) Πλατανιάς-Βέροια
19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ

19:30 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 23 αγώνες)
=========================
1. Ολυμπιακός 51
2. Πανιώνιος 48 -24αγ.
3. ΠΑΟΚ 43
4. Παναθηναϊκός 42 -24αγ.
5. Ξάνθη 39
6. ΑΕΚ 37
7. Πλατανιάς 35
. Ατρόμητος 35
9. ΠΑΣ Γιάννινα 33 -24αγ.
10. Παναιτωλικός 27 -24αγ.
. Κέρκυρα 26
12. ΑΕΛ 21 -24αγ.
13. Αστέρας Τρίπολης 20
14. Λεβαδειακός 17
15. Ηρακλής 16 -24αγ.
16. Βέροια 13

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.