ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Αλλος για... εφάπαξ

Αλλος για… εφάπαξ
H υπόθεση με την αυτοπροαγωγή του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΣΦΑ κ. Σωτήρη Νίκα που είχε ως αποτέλεσμα να καρπωθεί ένα παχυλό εφάπαξ φαίνεται ότι έχει και ουρά. Μπορεί να υπήρχε πολιτική κάλυψη από τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο (σκίτσο) που αγνόησαν το ηθικό της υπόθεσης, αλλά όλα δείχνουν ότι υπάρχει και θέμα νομικό. Ü Η προαγωγή εγκρίθηκε από το εποπτικό συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ που σύμφωνα με το καταστατικό της επιχείρησης δεν είναι αρμόδιο για την ανέλιξη κάποιου στην ιεραρχία. Αρμόδιο είναι το διοικητικό συμβούλιο αλλά προφανώς ο κ. Νίκας δεν το «τερμάτισε» ώστε να εισηγηθεί στο όργανο που προΐστατο την αναβάθμισή του και πέταξε το μπαλάκι στο Εποπτικό Συμβούλιο.


Αλλος έχει το όνομα…

Μετά λένε για την Ελλάδα… Εν μέσω της μεγαλύτερης παγκόσμιας τουριστικής έκθεσης, της ΙΤΒ, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα στο Βερολίνο, την Παρασκευή παρέλυσαν όλες οι αεροπορικές συνδέσεις από και προς τη γερμανική πρωτεύουσα, ταλαιπωρώντας χιλιάδες ταξιδιώτες. Στις 10 Μαρτίου το προσωπικό εδάφους των αεροδρομίων Σόνεφελντ και Τέγκελ προχώρησε στην απεργία που είχε προαναγγείλει, οδηγώντας σε ακύρωση όλες τις υπερπλήρεις αεροπορικές πτήσεις. Ü Χιλιάδες συμμετέχοντες στην έκθεση που θέλησαν να φύγουν έπρεπε να επιστρατεύσουν φαντασία, υπομονή και τις γεωγραφικές τους γνώσεις, χρησιμοποιώντας μέσα σταθερής τροχιάς για να προσεγγίσουν την Πράγα, το Αμβούργο, το Ντίσελντορφ, ή και το Μόναχο και τη Φρανκφούρτη, πληρώνοντας ακόμη και διπλάσια τιμή στα εισιτήρια των άλλων μέσων λόγω της μεγάλης ζήτησης και από εκεί να φθάσουν αεροπορικά στον τελικό προορισμό τους. Αυτά περί ευρύτερης τουριστικής συνείδησης.


Ποιος έγραψε τον λόγο
Στον πυρετό των διαπραγματεύσεων που δεν άφησε στους υπουργούς –Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Χουλιαράκη και Δημήτρη Λιάκο – ούτε πέντε λεπτά ελεύθερο χρόνο να ενημερώσουν έγκαιρα για την πορεία του ΑΕΠ τον Πρωθυπουργό ή τουλάχιστον να διαβάσουν την ομιλία του πριν από το Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, αποδίδουν την «γκάφα» να μιλά για ανάπτυξη 0,3% το 2016, όταν έβγαιναν τα στοιχεία της Eurostat, πηγές του Μαξίμου. Ü Την «γκάφα» βέβαια εκμεταλλεύτηκε δεόντως η αξιωματική αντιπολίτευση. Πάντως δεν έγινε γνωστό ποιος ήταν ο λογογράφος. Αναζητείται…


Ειδική εκκαθάριση
Με την υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης αναζητείται λύση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ώστε να μην κλείσουν.
Το είχε αναγγείλει στη Βουλή στα μέσα Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας λέγοντας «η δική μας πρόθεση είναι να υπαγάγουμε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε ένα καθεστώς εκκαθάρισης χωρίς να κλείσουν». Ü Βέβαια «αγκάθι» μένει η ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων 566 εκατ. ευρώ, που έχουν καταλογιστεί στα Ναυπηγεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό ήταν άλλωστε το αντικείμενο συνάντησης του κ. Πιτσιόρλα, με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκερτ Κούπμαν.
Στοίχημα και συμμαχίες
H πλατφόρμα της Intralot στο στοίχημα παραμένει δυνατή αλλά οι τεχνολογικές εξελίξεις υποχρεώνουν την ελληνική εταιρεία να συνεργαστεί και με άλλους παρόχους ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των λοταριών-πελατών της. Στο πλαίσιο αυτό, η Intralot θα συνεργαστεί με την Amelco η οποία έχει αξιοσημείωτη διείσδυση στην αγγλική αγορά του online αθλητικού στοιχήματος. Ü Θα αναπτυχθεί ένα νέο προϊόν βασισμένο στην κύρια πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος της Amelco, την ATS, και στη συνέχεια το προϊόν αυτό θα ενσωματωθεί στην επίγεια λοταριακή λύση της Intralot. Στόχος είναι να γεννηθεί μια καλύτερη ολοκληρωμένη πλατφόρμα για επίγειο και online στοίχημα παγκοσμίως.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.