Η Nintendo Switch, η νέα κονσόλα παιχνιδιών της ιαπωνικής εταιρείας, έγινε το ηλεκτρονικό γκάτζετ με τις ταχύτερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τριήμερο της κυκλοφορίας του σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται «αρκετές αναφορές πωλήσεων».
Το ειδικευμένο στα ηλεκτρονικά παιχνίδια περιοδικό Famitsu, για παράδειγμα, αναφέρει ότι τις πρώτες τρεις ημέρες κυκλοφορίας της κονσόλας στην Ιαπωνία, το γκατζετάκι πούλησε πάνω από 330.000 μονάδες, μακράν περισσότερες από την προηγούμενη κονσόλα της Nintendo, Wii U.
Μέσα ενημέρωσης από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι και στις δύο αυτές μεγάλες αγορές οι πωλήσεις του Nintendo Switch είναι επίσης πολύ ισχυρές. Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph αναφέρει ότι το νέο προϊόν της Nintendo έχει καλύτερη εμπορική πορεία στην Ευρώπη από όλα τα προηγούμενα προϊόντα της εταιρείας.
Όσο για τη New York Times, δημοσιεύει δηλώσεις του επικεφαλής της Nintendo America, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το Switch είναι πιο περιζήτητο από το Nintendo Wii, το οποίο κυκλοφόρησε το 2006 και συνολικά έχει πωλήσει πάνω από 100 εκατομμύριο κονσόλες.
Σημειωτέον ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα στοιχεία για τις πωλήσεις της νέας κονσόλας Switch πριν από τον Απρίλιο.
Χαρακτηριστικό του Nintendo Switch είναι ότι πρόκειται για μια κονσόλα διπλής χρήσεως. Μοιάζει με μια κοινή ταμπλέτα που διαθέτει δύο χειριστήρια δεξιά και αριστερά, μπορεί όμως να την χρησιμοποιήσει κανείς και εν κινήσει (στο μετρό ή στο λεωφορείο) αλλά και στο σπίτι, καθώς σταθεροποιείται εύκολα.