Τα καθαρά έσοδα του ομίλου Entersoft επανήλθαν, το 2016, παρά την κρίση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τη χρήση του 2016 τα έσοδα του ομίλου ανήλθαν στα 10,67 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προφόρων ανήλθαν σε 0,98 εκατ. ευρώ, αποτυπώνοντας την πολιτική της εταιρείας για επιτάχυνση της μεγένθυσης μέσωαύξησης των επενδύσεων.

Τα καθαρά έσοδα της μητρικής ανήλθαν στα 8,01 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθανστα 1,15 εκατ. ευρώ αυξημένα σε σχέση με την περυσινή χρήση που ανήλθαν σε 0,84 εκατ. ευρώ.
Αν και για άλλη μία χρονιά η ζήτηση παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα ταυτόχρονα με την έλλειψη επενδυτικώνπρογραμμάτων του ΕΣΠΑ, η Entersoft κατάφερε να υπογράψει νέες σημαντικές συμβάσεις.
Για τη μητρική ενδεικτικάαναφέρεταιη υπογραφή συμβάσεων για ERP, CRM και Mobile SFA με σημαντικούς πελάτες όπως η WIND, ΤΕΡΝΑ ΑΕ,SHOP & TRADE, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ, ALCHIMICA, LAPIN, ALBA ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ,AGRIS, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, INTERWOOD ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ, ΒΑΝΟΣ ΕΦΟΔΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΑΕ, ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙ και πολλές άλλες μεσαίεςκαι μικρές επιχειρήσεις μέσω του δικτύου συνεργατών.
Η θυγατρική Retail Link επέτυχε επίσης σημαντικές συμβάσεις σευπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης και παροχής Supply Management υπηρεσιών με εταιρείες όπως η ΚΡΙ-ΚΡΙ, Coca Cola,ΛΑΓΗΕ, ΙΑΣΩ και άλλες επιχειρήσεις. Επίσης, άνοδο είχαν οι πωλήσεις στο εξωτερικό και κυρίωςσε Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η επίδοση του 2016 δημιουργεί προσδοκία για εντονότερη ανάπτυξη το 2017 λόγω του σημαντικούανεκτέλεστου νέων έργων αλλά και την είσοδο στην αγορά του νέου προϊόντος Entersoft Warehouse Management System(WMS) για την χωροταξική παρακολούθηση αποθηκών και τη διαχείριση των logistics επιχειρήσεων στη βιομηχανία, τοχονδρικό και λιανικό εμπόριο και τις διανομές.