BdB: Η νομισματική χαλάρωση δεν είναι απαραίτητη

«H ανάκαμψη στην ευρωζώνη σημαίνει πως η υπερ-χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, δεν είναι πλέον απαραίτητη», είπε τη Δευτέρα η Ένωση Γερμανικών Τραπεζών (BdB)

«H ανάκαμψη στην ευρωζώνη σημαίνει πως η υπερ-χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, δεν είναι πλέον απαραίτητη», είπε τη Δευτέρα η Ένωση Γερμανικών Τραπεζών (BdB), ενώ επισήμανε πως μία ξαφνική διακοπή του προγράμματος τόνωσης, θα μπορούσε να ταρακουνήσει τις αγορές ομολόγων.

Συγκεκριμένα,σύμφωνα με το Reuters, η BdB ανακοίνωσε πως «Δεδομένης της οικονομικής ανάπτυξης και της προοπτικής των τιμών, η ασυνήθιστα ισχυρή επεκτατική νομισματική πολιτική που προωθεί η ΕΚΤ δεν είναι πλέον απαραίτητη». Παράλληλα όμως εκφράσθηκε και η ανησυχία, «πως μία λιγότερο επεκτατική πολιτική, θα οδηγήσει σε υπερβολική αντίδραση στις αγορές ομολόγων».

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα συναντηθεί την Πέμπτη για να καθορίσει την νομισματική πολιτική της. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters είναι απίθανο να αλλάξει την επεκτατική στρατηγική της, πριν το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2018.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.