φιλανθρωπικη εκδηλωση


Μουσική για τα παιδιά
Σήμερα Κυριακή στο Gazarte (Βουτάδων 32 –34, Γκάζι) φιλοξενείται δεκάωρη εκδήλωση πολιτισμού με γενικό τίτλο «Η μαγεία της μουσικής ανάβει τη φλόγα». Πρόκειται για έναν συνδυασμό μαγείας, μουσικής, κοινωνικής αλληλεγγύης και –κυρίως –αγάπης για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Γνωστοί Djs, μάγοι και όλοι οι φίλοι του Συλλόγου Φλόγα ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Θα υπάρχει η δυνατότητα για ενημέρωση και εθελοντική εγγραφή δοτών μυελού των οστών από το ΚΕΔMΟΠ. Είσοδος 5 ευρώ (για την ενίσχυση του Συλλόγου Φλόγα). Χορηγία: ΒΗΜΑ FM, Ιmommy.gr, in.gr

θεατρο


«Το Relax»… επιστρέφει
Δεύτερη παράταση για το «Relax… Mynotis» του Βασίλη Παπαβασιλείου. Μαζί του, ο Γιάννος Περλέγκας. Στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν της οδού Φρυνίχου, κάθε Σάββατο και Κυριακή (18.30). Ως τις 9 Απριλίου.

«Ολα αυτά τα υπέροχα πράγματα»
Το έργο των Ντάνκαν Μακ Μίλαν και Τζόνι Ντόναχιου θα παρουσιαστεί από την Παρασκευή στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Η σκηνοθεσία είναι της Ιόλης Ανδρεάδη. Παραστάσεις από Τετάρτη έως Σάββατο στις 21.15 και κάθε Κυριακή στις 19.00 ως τις 9 Απριλίου.

«Τρεις ψηλές γυναίκες» στη σκηνή
Την Τετάρτη θα δοθεί η πρεμιέρα του έργου του Εντουαρντ Αλμπι «Τρεις ψηλές γυναίκες» που ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία Αρη Τρουπάκη. Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Μαρία Κεχαγιόγλου κ.ά. Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή (20.00), Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (21.00).

Τελευταία «Στέλλα…»
Η θεατρική ομάδα «Μπουλούκι» ολοκληρώνει αύριο Δευτέρα τις παραστάσεις της με τη «Στέλλα Βιολάντη» (Ερως Εσταυρωμένος) του Γρηγορίου Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα. Με την Ευγενία Δημητροπούλου στον ομώνυμο ρόλο και άλλους. Στο θέατρο Χώρα, στις 21.00.

Λίγη ακόμα «Αστροφεγγιά»
Η θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου «Αστροφεγγιά» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια ολοκληρώνει τον κύκλο της την Κυριακή 12 Μαρτίου. Παίζουν: Αντίνοος Αλμπάνης, Δάνης Κατρανίδης, Ρένια Λουιζίδου κ.ά. Παραστάσεις: Κυριακή και Τετάρτη (20.00), Πέμπτη και Παρασκευή (21.00), Σάββατο: 18.00 και 21.00.


διοργανωση


Οpen Day στη Στέγη
Το 5ο Open Day, αφιερωμένο στην αβανγκάρντ μουσική Σχολή της Νέας Υόρκης –του β’ μισού του 20ού αιώνα -, διοργανώνεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στις 5/3. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις με ελεύθερη είσοδο σε όλους τους χώρους της Στέγης (16.00 – 20.30) και συναυλία στην Κεντρική Σκηνή (στις 21.00).
συναυλια


Μελίφωνο στην Αγγλικανική Εκκλησία
Το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Μελίφωνο» εμφανίζεται στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στις 11/3 στις 20.30. Τη διδασκαλία, την εναρμόνιση και τη διεύθυνση του φωνητικού συνόλου έχει αναλάβει ο Ιβάν Μάτζαρης. Τη χορωδία συνοδεύει στο πιάνο ο Λουκάς Γεώργας.


μουσικη


Η Γαλάνη και ο Δράκος…
Τις Δευτέρες του Μαρτίου η Δήμητρα Γαλάνη θα εμφανίζεται στο Gazarte στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων του. Η ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει μουσικές και τραγούδια από το σύνολο του ρεπερτορίου της. Καλεσμένος της, ο Ευστάθιος Δράκος.

«Αυτές και άλλες» στον Παρνασσό
Η Νένα Βενετσάνου αφιερώνει στις γυναίκες τη συναυλία που θα δώσει την Τετάρτη 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην Αίθουσα Παρνασσός, στις 20.30. Guest: Νότης Μαυρουδής, Γιώργος Τοσσικιάν.


βιβλιο


Ο Μεγάλος Αδελφόςκαι το Ισλάμ
Ο Μπουαλέμ Σανσάλ, ο αλγερινός συγγραφέας του βραβευμένου μυθιστορήματος «2084: Το τέλος του κόσμου» (εκδόσεις Διάμετρος), εγκαινιάζει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Γαλλοφωνίας στην Ελλάδα για το έτος 2017. Τρίτη 7 Μαρτίου ώρα 19.00 στο Αuditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31, Αθήνα). Ελεύθερη είσοδος, ταυτόχρονη μετάφραση.


κινηματογραφος


Αγνωστη σινε-Αφρική
Την Πέμπτη 9 Μαρτίου ανοίγει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 –136, Κεραμεικός, τηλ. 210-3612.046,) η 6η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου που περιλαμβάνει 18 ταινίες προερχόμενες από εννέα χώρες. Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου στην Ταινιοθήκη ενώ από τις 16 ως τις 22 Μαρτίου θα διεξαχθεί και στην Αίθουσα Παύλος Ζάννας της Θεσσαλονίκης (Πλ. Αριστοτέλους). Είσοδος ελεύθερη.
Ντοκιμαντέρ στο Μπενάκη
Συνεχίζονται με επιτυχία ως τον Απρίλιο οι προβολές του KinderDocs, ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές παιδιά και νέους. Σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, το νορβηγικό ντοκιμαντέρ «Ballet Boys» που σκηνοθέτησε ο Κένεθ Ελβεμπακ το 2015. Στις 12.30.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ