Συνεργασία IBM-Visa μετατρέπει τις έξυπνες συσκευές σε σημεία πώλησης

Περισσότερες από 20 δισεκατομμύρια connected συσκευές θα μετατραπούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια σε σημεία πώλησης μέσω της συνεργασίας ανάμεσα στην IBM και τη Visa Inc.

Περισσότερες από 20 δισεκατομμύρια connected συσκευές θα μετατραπούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια σε σημεία πώλησης μέσω της συνεργασίας ανάμεσα στην IBM και τη Visa Inc.
Όχημα θα αποτελέσει η πλατφόρμα Watson IoT (Internet of Things) της IBM, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες πληρωμών της Visa, που χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως. Κοινό όραμα των δύο εταιρειών αποτελεί η ενσωμάτωση πληρωμών και εμπορίου σε οποιαδήποτε συσκευή, από ένα ρολόι χειρός ή ένα δαχτυλίδι έως ένα αυτοκίνητο.
Η πλατφόρμα Watson IoT επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συνδέονται με δισεκατομμύρια διασυνδεδεμένες συσκευές, αισθητήρες και συστήματα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, χρησιμοποιείται από περισσότερους από 6.000 πελάτες της IBM που βοηθούν τους καταναλωτές να συνδέονται σε εκατομμύρια συσκευές. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι εταιρείες θα μπορούν να συμπεριλάβουν ασφαλείς πληρωμές σε ολόκληρες σειρές προϊόντων χρησιμοποιώντας την Υπηρεσία Token της Visa, μία νέα τεχνολογία που αντικαθιστά τις πληροφορίες που βρίσκονται στις κάρτες πληρωμών, με μία μοναδική ψηφιακή σειρά αριθμών. Ως εκ τούτου, η IBM και η Visa θα μπορουν να στηρίξουν πληρωμές και εμπόριο σε 20 δισεκατομμύρια connected συσκευές που εκτιμάται ότι θα υπάρχουν το 2020.
«Με το IoT κυριολεκτικά αλλάζει ο κόσμος γύρω μας, θα καθίσταται δυνατό για το χρήστη ενός πλυντηρίου, για παράδειγμα, να διασφαλίσει ότι δεν θα τελειώσει ποτέ το απορρυπαντικό του. Πίσω από αυτή τη μεταμόρφωση κρύβονται εταιρείες όπως η Visa και τεχνολογίες όπως η πλατφόρμα Watson IoT της IBM» δήλωσε ο κ. Harriet Green, γενικός διευθυντής της IBM Watson IoT. «Αυτός ο συνδυασμός των κορυφαίων τεχνολογιών IoT της IBM με τις υπηρεσίες πληρωμών της Visa, σηματοδοτεί την εξέλιξη στο εμπόριο, επιτρέποντας την πραγματοποίηση πληρωμών σε οποιοδήποτε connected αντικείμενο, με νέα επίπεδα απλότητας και ευκολίας για όλους».
Οι προκλήσεις και οι αλλαγές που φέρνει στην καθημερινότητά μας το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων» είναι πράγματι τεράστιες. Για παράδειγμα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρχουν 380 εκατομμύρια connected αυτοκίνητα έως το 2021. Συνδέοντας το όχημα με την πλατφόρμα IoT Watson, ο οδηγός θα ειδοποιείται για οτιδήποτε χρειάζεται. Θα μπορεί να παραγγείλει ανταλλακτικά με το πάτημα ενός κουμπιού, ή να προγραμματίσει συνάντηση για service, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να πληρώνει αυτόματα τη βενζίνη.
Αντίστοιχα, κάποιος που γυμνάζεται, θα έχει ένα ασύρματο αισθητήρα και θα μπορεί να λάβει ψηφιακή ενημέρωση για το πότε είναι η στιγμή να αλλάξει τα αθλητικά του παπούτσια, προτείνοντας παράλληλα και το καλύτερο μοντέλο στην καλύτερη τιμή σε κατάστημα της επιλογής του. Επιπλέον, θα μπορούσαν να προσφερθούν, προτάσεις για διατροφή και εξοπλισμό, βασισμένες στην ατομική επίδοση, στο κλίμα και στις αγοραστικές προτιμήσεις.
«Το Internet of Things δεν οδηγεί απλώς σε ένα δικτυωμένο κόσμο, αλλά αλλάζει τον τρόπο που ζούμε, που αγοράζουμε, που πληρώνουμε, μεταφέροντας το σημείο αγοράς εκεί ακριβώς που ο καταναλωτής θέλει να είναι» δήλωσε ο κ. Jim McCarthy, εκτελεστικός αντιπρόεδρος σε θέματα που αφορούν σε καινοτομίες και στρατηγικές συνεργασίες της Visa Inc.
Στο μέλλον, όλοι οι χρήστες της εν λόγω πλατφόρμας θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες πληρωμών της Visa μέσω του IBM Cloud. Σαν αποτέλεσμα, η IBM και η Visa θα παρέχουν σε όλους τους πελάτες προσωποποιημένες εμπειρίες που θα βασίζονται στις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε πελάτη. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι εταιρείες θα διασφαλίσουν ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες των καταναλωτών θα παραμένουν ασφαλείς με την υπηρεσία Token της Visa, η οποία είναι προσβάσιμη μέσα από ένα δίκτυο παρόχων μέσω του προγράμματος συνεργατών Visa Ready.
Σήμερα η IBM έχει περισσότερους από 6.000 πελάτες ανά τον κόσμο και σε διαφορετικές βιομηχανίες, με σκοπό να τους βοηθήσει να εκμεταλλευτούν τα οφέλη του IoT. Πολλές από τις καινοτομίες είναι στην έκθεση της IBM στα κεντρικά της στο Μόναχο, όπου η IBM, οι πελάτες και οι εταίροι συγκεντρώνονται για το πρώτο Συνέδριο με θέμα «Genius of Things». Στο Συνέδριο, οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες του Watson IoT εφαρμόζουν λύσεις IoT.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.