Πλήθος κόσμου, επωνύμων και μη αλλά και ζεστή ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των «Θεατρικών Β» του Κώστα Πρετεντέρη το βράδυ της Τετάρτης 1 Μαρτίου στο Μικρό Παλλάς. Για το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία και περίεχει τα έργα του δημοσιογράφου και συγγραφέα τα οποία γράφηκαν στην περίοδο 1953 – 1978, μίλησαν ο γιός του, δημοσιογράφος των εφημερίδων «ΝΕΑ» και «ΒΗΜΑ» Γιάννης Πρετεντέρης, ο θεατρικός κριτικός των «ΝΕΩΝ» Κώστας Γεωργουσόπουλος και οι ηθοποιοί Σταμάτης Φασουλής και Γιάννης Μπέζος.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης παραδέχθηκε ότι δεν είναι σίγουρος αν οι αναμνήσεις από τον πατέρα του είναι ανάμεικτες με τις ιστορίες άλλων για αυτόν, αναφέρθηκε στη σημασία του θεάτρου στο σπίτι του (το αποκάλεσε «οικογενειακό κειμήλιο» μέσω του οποίου έμαθε τον πατέρα του) και συγκινημένος δήλωσε για πρώτη φορά ότι ο θεατρικός κόσμος που έπλασε ο πατέρας του ήταν επίσης ο εφηβικός κόσμος του ιδίου.
Τα έργα που περιέχει ο τόμος «Θεατρικά Β» είναι τα «Το καρέ του έρωτα», «Μιας πεντάρας νιάτα» και «Δεσποινίς διευθυντής», ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η έκδοση των «Β» έγινε ενώ έχουν μεσολαβήσει 19 χρόνια από την έκδοση των «Θεατρικών Α» (και 39 από τον θάνατο του Κ. Πρετεντέρη).
Ο Κ. Γεωργουσόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορία της φαρσοκωμωδίας στην Ελλάδα και στο καθόλου τυχαίο γεγονός ότι οι βασικότεροι εκπρόσωποι του είδους ήταν δημοσιογράφοι που εξασκούσαν παράλληλα το συγγραφικό τους χάρισμα, ο Γιάννης Μπέζος μίλησε για την διορτατικότητα του Κ. Πρετεντέρη ο οποίος αντιλήφθηκε από πολύ νωρίς τη δύναμη της τηλεόρασης και ο Σταμάτης Φασουλής με αφορμή το ραδιοφωνικό «Ημερολόγιο ενός θυρωρού» έδωσε την δική του διάσταση στο έργο του αναφερόμενος στο ότι ο Κώστας Πρετεντέρης ήταν συγγραφέας χαρακτήρα, όχι ατάκας.
Ανάμεσα σε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν οι ηθοποιοί Γιάννης Βογιατζής και Αννα Φόνσου και από τον χώρο της πολιτικής ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κώστας Λαλιώτης.