Το Ίδρυμα Vodafone ενισχύει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα

«Οι τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή μας και να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Αυτή η γνώση αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από τα προγράμματα που υλοποιεί το Ίδρυμα Vodafone», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης

«Οι τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή μας και να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Αυτή η γνώση αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από τα προγράμματα που υλοποιεί το Ίδρυμα Vodafone», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Ιδρύματος, το οποίο ήδη μετρά 15 χρόνια δράσης στην Ελλάδα.

Το Ίδρυμα Vodafone, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, συνδυάζει την κοινωνική συνεισφορά της Vodafone με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών και δραστηριοποιείται για την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων, με έμφαση στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της αντιμετώπισης ανθρωπιστικών κρίσεων. Η αποστολή αυτή συνοψίζεται στη φράση «Connecting for Good» και αποτυπώνεται στα ποικίλα προγράμματα που υλοποιούνται από το Ίδρυμα εδώ και 25 χρόνια σε 27 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Ηδη στα 15 χρόνια δράσης του στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 70 οργανισμούς και φορείς έχοντας υποστηρίξει δράσεις και προγράμματα για την κάλυψη σημαντικών, πάγιων και διαρκών αναγκών στον χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης με στόχο την επιμόρφωση, την κοινωνική επανένταξη και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. «Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας στην Ελλάδα. Συνδυάζοντας την κοινωνική συνεισφορά της Vodafone με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών, προσπαθούμε να επιδρούμε θετικά για την άμβλυνση σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων, εστιάζοντας στην υγεία, την εκπαίδευση και στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων» δήλωσε ο διευθυντής του Ιδρύματος κ. Αντριου Ντάνετ.
Ταυτόχρονα έχει συμβάλλει σε έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ έχει ανταποκριθεί και συνεισφέρει σε ανάγκες ως αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών ή ανθρωπιστικών κρίσεων. Μόνον τον τελευταίο χρόνο, περισσότερα από 536.000 άτομα έχουν επωφεληθεί από τα προγράμματα αυτά στην Ελλάδα και από το 2010, το ίδρυμα έχει συνεισφέρει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική κοινωνία, ενώ προχωρά και στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων του στη χώρα μας. «Για όλους τους εργαζομένους στην εταιρία, είναι η ψυχή του οργανισμού, που μας συνδέει με το σημαντικό έργο που συντελείται από το Ίδρυμα στην τοπική κοινωνία» σημείωσε ο κ. Μπρουμίδης.

Τα προγράμματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone το πρόγραμμα «Τηλεϊατρικής Vodafone – Η τεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας», το οποίο υλοποιείται από το 2006 και αξιοποιεί το δίκτυο της εταιρείας ώστε να παρέχει σε ανθρώπους που ζουν σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας πρωτοποριακές και καινοτόμες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας.
Το πρόγραμμα «Ιnstant Network & Instant Classroom- Υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων» ξεκίνησε το 2015, στηρίζοντας το έργο ανθρωπιστικών οργανώσεων για την ανακούφιση ανθρωπιστικών κρίσεων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι πληθυσμοί που πλήττονται από φυσικές καταστροφές ή άτομα που ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων, προσφέροντας ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε επικοινωνία, Internet, τεχνολογίες, υποδομές και εκπαίδευση.
Αναγνωρίζοντας την ανάγκη υποστήριξης των πρωτοβουλιών εκπαίδευσης σε περιοχές της χώρας με λιγότερες ευκαιρίες εξωσχολικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Science Communication – SciCo, σχεδίασε, χρηματοδοτεί και υλοποιεί δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.
Επισης από το 2010 υλοποιείται «Vodafone World of Difference» το οποίο στηρίζει την απασχόληση των νέων δίνοντάς τους την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, ως πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Κάθε χρόνο, μέσω του προγράμματος, 10 νέοι εργάζονται στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, ενώ το Ίδρυμα Vodafone καλύπτει το μισθό τους. Τα τελευταία 7 χρόνια, 54 νέοι έχουν εργαστεί στην ΜΚΟ της επιλογής τους, σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

Τέλος το 2005 ξεκίνησαν και τα Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης που υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις των Παιδικών Χωριών SOS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία παρακολουθούν παιδιά των χωριών και της ευρύτερης περιοχής. Τον τελευταίο χρόνο, τα εργαστήρια εμπλουτίστηκαν και στο πρόγραμμα εντάχθηκαν μαθήματα νέων τεχνολογιών όπως Web design και Multimedia. Παράλληλα, από το 2012, το Ίδρυμα Vodafone υποστηρίζει τα 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, που καλύπτουν βασικές ανάγκες 2.170 οικογενειών σε όλη την Ελλάδα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ιδρύμα Vodafone επισκεφτείτε το vodafone.gr/foundation

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.