Πρόβλημα της Ευρώπης η Ελλάδα, λέει ο ΥΠΟΙΚ του Τραμπ

Υπέρ της γραμμής του ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας τάχθηκε στην πρώτη συνέντευξή του ο νέος Αμερικανός υπουργός οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, δίνοντας τα πρώτα δείγματα πολιτικής για το θέμα. «Βασικά είναι πρόβλημα της Ευρώπης» σημείωσε.

Υπέρ της γραμμής του ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας τάχθηκε στην πρώτη συνέντευξή του ο νέος Αμερικανός υπουργός οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, δίνοντας τα πρώτα δείγματα πολιτικής για το θέμα.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal ο υπουργός χαρακτήρισε πρόβλημα της Ευρώπης την κρίση στην ελληνική οικονομία, προσθέτοντας ωστόσο ότι «συνεργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας και το ΔΝΤ για την επίλυσή του».

Ο Αμερικανός υπουργός πρόσθεσε μεν ότι οι ΗΠΑ «συνεργάζονται με τους Ευρωπαίους και το Ταμείο για την επίλυση του προβλήματος», ωστόσο, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ ώστε να παραμείνει σταθερό στη σκληρή του θέση έναντι των έντονων γερμανικών πιέσεων για τη συμμετοχή του.

Η θέση της Ουάσιγκτον ενισχύει ουσιαστικά όσους, εντός του Ταμείου, θέλουν να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Ευρωζώνη για ελάφρυνση του χρέους. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος η στάση αυτή να οδηγήσει σε εμπλοκή, όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ, γεγονός που κρύβει σημαντικούς κινδύνους για το ελληνικό πρόγραμμα εν γένει.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.