Το Marea – που στη γλώσσα των ναυτικών σημαίνει παλίρροια – είναι το καινούργιο στέκι για θαλασσινά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εδώ, τα αδέλφια Χρήστος και Σταύρος Σωτηρούδης, γνωστοί και ιδιαίτερα αγαπητοί στην πόλη από το μεζεδοπωλείο «Γλυκάνισος», ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Γιώργο Γιώργο και τον Θεόκτιστο Σαρασίδη και κάνουν θαύματα. Φρέσκια και προσεκτικά επιλεγμένη πρώτη ύλη για πιάτα με διαφορετικές υφές, δημιουργικές ιδέες και άψογη εκτέλεση.
Μια επίσκεψη δεν αρκεί, αλλά θα σας πείσει. Δοκιμάστε ταρτάρ καραβίδας με φρούτα του πάθους και ταραμά γουασάμπι, χέλι καπνιστό με αγγουράκι τουρσί, φύκια και αφρό λεμονιού, νιόκι χειροποίητο με καραβίδα και μανιτάρια σιτάκε και οπωσδήποτε το πιάτο που γι’ αυτό και μόνο αξίζει η επίσκεψη, το ριζότο με καρπάτσιο τσιπούρας, λεμόνι και σπαράγγι! Με τι θα τα συνοδεύσετε; Αφήστε τους έμπειρους του Marea να αποφασίσουν για εσάς και να σας προτείνουν μέσα από την ιδιαίτερα προσεγμένη λίστα 90 διαφορετικών ετικετών του ελληνικού αλλά και του διεθνούς αμπελώνα.
Για επιδόρπιο, δεν χρειάζεται πολλή συζήτηση: σουφλέ σοκολάτας με παγωτό καραμέλα και σάλτσα μανταρίνι, δαγκωτό!
Marea Sea Spirit: Λώρη Μαργαρίτη 13, τηλ. 2310 257 696 *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.