ατζέντα

19 - 25Φεβρουαρίου

θεατρο



Ερχεται ο «Θεός…»
Ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Κατερίνα Διδασκάλου έρχονται από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με την παράσταση «Ω, Θεέ μου!» της Ανάτ Γκοβ, σε σκηνοθεσία της Λίνας Ζαρκαδούλα. Παίζει και ο Μίλτος Τσιάντος. Μετάφραση: Δημήτρης Ψαρράς. Παραστάσεις: Παρασκευή (21.15), Σάββατο 18.15 & 21.15) & Κυριακή (19.30). Θέατρο Δανδουλάκη.

«Καθώς ψυχορραγώ»
Η λογοτεχνία ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής με το έργο του Γουίλιαμ Φόκνερ «Καθώς ψυχορραγώ» ή η εκπλήρωση μιας ύστατης επιθυμίας. Σε μετάφραση του Μένη Κουμανταρέα. Ελεύθερη απόδοση – διασκευή: Χλόη Κολύρη. Σκηνοθεσία: Σοφία Φιλιππίδου. Παίζουν: Σοφία Φιλιππίδου, Κώστας Βασαρδάνης.

Η «Λόλα Μπλάου»στην Πάτρα
Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει στο Θέατρο Απόλλων της αχαϊκής πρωτεύουσας την Κατερίνα Γιαμαλή στη «Λόλα Μπλάου» σε σκηνοθεσία Μίχαελ Ζάιμπελ. Πιάνο: Αναστάσης Σπηλιωτόπουλος. Παραστάσεις: Aύριο Δευτέρα και την Τρίτη (20-21/2) στις 21.00.
«Το αμάρτημα…» επιστρέφει
Ο Ηλίας Λογοθέτης παρουσιάζει και εφέτος «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γ. Βιζυηνού, σε δική του σκηνοθεσία, όπου και πρωταγωνιστεί. Παραστάσεις κάθε Σάββατο (20.30) και Κυριακή (19.00). Θέατρο Εαρ.


εκδηλωση

Το ΚΠΙΣΝ στην κοινωνία
Η ανοιχτή εκδήλωση παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην ελληνική κοινωνία θα πραγματοποιηθεί στις 23/2. Η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος θα φιλοξενήσει ένα πρόγραμμα-έκπληξη ενώ πριν από την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης του έργου. Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά σε οθόνες στην Αγορά, στον Πύργο Βιβλίων και στον Φάρο. Ωρα έναρξης: 18.00.
οπερα
«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» στο Ολύμπια
Η δημοφιλής όπερα του Ροσίνι «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» στη σκηνοθεσία του Φραντσέσκο Μικέλι αναβιώνει από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο θέατρο Ολύμπια. Μουσική διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης – Ζωή Τσόκανου. Με τους Αντώνη Κορωναίο, Δημήτρη Κασιούμη, Βασιλική Καραγιάννη, Διονύση Σούρμπη, Τάσο Αποστόλου κ.ά. Στις 19, 22, 24, 25, 26/2 και 3, 5/3. Στις 20.00.


συναυλια



Μάλερ από την ΚΟΑ
Την Εκτη Συμφωνία του Μάλερ («Τραγική») παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο. Μουσική διεύθυνση: Στέφανος Τσιαλής. Θα δοθεί δωρεάν εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων. Στις 24/2 στις 20.30
μουσικη



Μουζουράκης στην Ανοδο
Από την Παρασκευή και για τρεις Παρασκευές ο Πάνος Μουζουράκης θα εμφανίζεται στο Anodos live stage, στην οδό Πειραιώς. Μαζί με την μπάντα του και νέες τραγουδίστριες. Στις 23.00.


χορος



«Iceberg»στο θέατρο Πόλη
Η Νεφέλη Γιώτη παρουσιάζει τη δουλειά της, με τον τίτλο «Iceberg» στον χώρο του θεάτρου Πόλη. Σκηνογραφία: Μυρτώ Λάμπρου. Σήμερα, Κυριακή, στις 21.00.
εκθεσεις



Τα «Ερωτικά» του Λούστα
Eκθεση ζωγραφικής του Κώστα Λούστα με τίτλο «Ερωτικά» παρουσιάζεται στο Βιβλιοπωλείο –Πολυχώρο Books Plus / Art & Coffee (Πανεπιστημίου 37). Διάρκεια ως τις 18 Μαρτίου.


εκδηλωσεις



Ο Γεωργουσόπουλος στον Πειραιά
Στο πλαίσιο των συναντήσεων «Η ζωή μου όλη…» στο Φουαγέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος είναι προσκεκλημένος αύριο, Δευτέρα, από τον Θανάση Νιάρχο. Στις 20.00 (είσοδος 5 ευρώ).

«Τραπεζικές» καταθέσεις πολιτισμού
Η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζει τον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Καταθέσεις Πολιτισμού». Η πρώτη θα γίνει ην Τετάρτη με τίτλο «Η ιστορία και εμείς», με την πρύτανη Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα. Στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (είσοδος από Εδουάρδου Λω & Σταδίου, 2ος όροφος), στις 18.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (απαραίτητο ένα στοιχείο ταυτότητας).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.