«Γεμάτος ελπίδα» για συμφωνία με την Ελλάδα εμφανίζεται ο Πιερ Μοσκοβισί

Ερωτηθείς εάν θα συμφωνήσουν σύντομα οι Βρυξέλλες, η Αθήνα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει πως «οι παράμετροι είναι τώρα πάνω στο τραπέζι».

«Γεμάτος ελπίδα» ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα δηλώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, σε σημερινή συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι όμως απομένουν ακόμη μερικά πράγματα να γίνουν.

Ερωτηθείς εάν θα συμφωνήσουν σύντομα οι Βρυξέλλες, η Αθήνα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει πως «οι παράμετροι είναι τώρα πάνω στο τραπέζι. Εάν όλοι οι συμμετέχοντες προσπαθήσουν λίγο, τότε θα το καταφέρουμε».

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι συναντήθηκε προχθές στην Αθήνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως αναφέρει ο Πιέρ Μοσκοβισί, «είναι έτοιμος να μας πλησιάσει, εάν υπάρξουν δυνατότητες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

«Είμαι γεμάτος ελπίδα, όμως απομένουν ακόμη μερικά να γίνουν», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής στη συνέντευξή του στην «Ντερ Στάνταρντ».

Ο Μοσκοβισί σε άλλη συνέντευξή του που δημοσιεύεται επίσης σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», επισημαίνει πως για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα δεν χρειάζεται να καταβληθούν προσπάθειες μόνον από την κυβέρνηση στην Αθήνα, αλλά και όλους τους άλλους εταίροι.

Όπως σημειώνει, είναι βέβαιο ότι πρέπει να μειωθεί το χρέος, προς τούτο έχουν ληφθεί βραχυπρόθεσμα μέτρα, αλλά χρειάζονται μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις.

Ο ίδιος ευελπιστεί ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα επιτευχθεί μία συμφωνία μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Αυτό, κατά την άποψη του, είναι εφικτό, θα πρέπει πάντως να βρεθεί η σωστή ισορροπία ανάμεσα σε ένα βιώσιμο, σταθερό κρατικό προϋπολογισμό, την ευημερία και την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ δεν επιτρέπεται να παραβλέπεται πως ο ελληνικός λαός έχει ήδη υποφέρει πολλά με αυτή την κρίση, η ανεργία βρίσκεται σήμερα πάνω από το 20%, στη νεολαία μάλιστα πάνω από το 50%, και η λιτότητα δεν μπορεί να διαιωνίζεται ως ο κανόνας της οικονομικής πολιτικής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.