Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκεσήμερα με τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ κ.κ. Μανώλη Κορωνιωτάκη και Ιωάννη Μπλάνααντίστοιχα, και δέχτηκε τις παραιτήσεις τους, καθώς και την επιστροφή των ποσών που έλαβαν αναδρομικά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσης τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Ωστόσο, δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Υπουργού, ο οποίος τις έκανε αποδεκτές.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση ξεκίνησε με ερώτηση του τομεάρχη Ενέργειας της ΝΔ, κ. Σκρέκα, στην οποία τόνισε ότι ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ αύξησαν τις αποδοχές τους με αποτέλεσμα το Δεκέμβριο να πάρουν αναδρομικά άνω των 200 χιλιάδων ευρώ ο καθένας, που αντιστοιχούν σε μισθό άνω των 20 χιλιάδων ευρώ μηνιαία.

Το πρόβλημα εμμέσως επιβεβαίωσε στη συνέχεια και η δήλωση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος αποκάλυψε την πρόθεση για επανακαθορισμό των αποδοχών των εν λόγω στελεχών.