Πρόσκληση…
Τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα (σκίτσο) έχουν καλέσει οι τραπεζίτες στα γραφεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών το μεσημέρι της Δευτέρας. Ü Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο ενός κύκλου επαφών που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με την επίσκεψη του προεδρείου της Ενωσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
…αντικείμενο…
Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι τα προβλήματα που δημιουργεί στο τραπεζικό σύστημα η καθυστέρηση της αξιολόγησης και ιδιαίτερα στο καυτό ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.
…και παρουσίες
Στη συνάντηση θα παρευρεθούν οι πρόεδροι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Νίκος Καραμούζης, Γεώργιος Χαντζηνικολάου, Παναγιώτης Θωμόπουλος και Βασίλης Ράπανος, ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης, καθώς και οι Αιμίλιος Κυριάκου από τη Citibank και Στιβ Μπάνερ από την HSBC Bank, όπως και οι διευθύνοντες σύμβουλοι Δημήτριος Μαντζούνης, Φωκίων Καραβίας, Γιώργος Πουλόπουλος, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης και Θεόδωρος Πανταλάκης της Αttica Bank.
Εκδήλωση
Και μια ο λόγος για τον κεντρικό τραπεζίτη, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Στουρνάρας θα μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή με θέμα «Στρατηγικές για την αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους της χώρας υπό το πρίσμα των ιστορικών εμπειριών», με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου «Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας», από τον συντονιστή του Γραφείου Παναγιώτη Λιαρκόβα και τους καθηγητές Πάνο Καζάκο και Σπύρο Ρεπούση. Ü Ομιλητές στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής θα είναι επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας.
Χρυσοκάνθαροι
«Το ύψος της συνολικής μισθοδοσίας, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των επενδύσεων και των εργοδοτικών εισφορών, από 1,7 δισ. ευρώ το 2009 υποχώρησε σε 970 εκατ. ευρώ το 2015, μείωση σε ποσοστό 43%, ενώ από το 2010 και εφεξής δεν χορηγούνται 13ος και 14ος μισθός». Ü Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, απαντώντας εμμέσως –χωρίς να κάνει καμία νύξη για την ταμπακέρα –στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης, σύμφωνα με τον οποίο ο μέσος μισθός στην επιχείρηση αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 3.425 ευρώ μηνιαίως! Ü Επίσης, η ΔΕΗ επιβεβαιώνει ότι η χορήγηση προσαυξήσεων βάρδιας κ.λπ. σε εκλεγμένους συνδικαλιστές, χωρίς οι τελευταίοι να πηγαίνουν στη δουλειά, γίνεται σε εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων ύστερα από προσφυγή των ενδιαφερομένων!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ