Τα live του Φεβρουαρίου

Λίγο το γεγονός ότι έχει ανοίξει το Τριώδιο

Λίγο το γεγονός ότι έχει ανοίξει το Τριώδιο, λίγο η… λαγνεία για τα eighties που δεν λέει να κοπάσει, απεναντίας μεγιστοποιείται, λίγο το ότι τυπικά ο χειμώνας βαδίζει ημερολογιακά προς το τέλος του –η ουρά του έμεινε -, τα live του Φεβρουαρίου έχουν όχι κατ’ ανάγκην κάποια συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα αλλά τουλάχιστον μια διαφορετική πινελιά. Για πάμε να δούμε λοιπόν τι μας προτείνει να ακούσουμε και να δούμε αυτός ο μήνας.
«… στη μηχανή του χρόνου…» μάς βάζει στις 10, 17 και 24 Φεβρουαρίου ο Κώστας Τουρνάς με special guests την Ελπίδα (17 και 24/2) και την Τζώρτζια Κεφαλά των Μπλε στις 10/2, στο club Κύτταρο. Για τρεις συλλεκτικές βραδιές, ο Κώστας Τουρνάς, ένας από τους λίγους γνήσιους «σταρ – αντιστάρ» της ελληνικής ποπ – ροκ σκηνής, με συνοδοιπόρους δύο ερμηνεύτριες από διαφορετικό χωροχρόνο, γιορτάζει την επιστροφή του στα… παλιά του λημέρια καταθέτοντας ζωντανά σε ένα οπτικοακουστικό show εικόνες, χρώματα, συναισθήματα από τη… «μηχανή του χρόνου» με την οποία όλοι και όλες, λίγο ή πολύ, συνταξιδέψαμε και συνεχίζουμε το ταξίδι από την εποχή των Poll ως σήμερα με τραγούδια – στιγμές όπως: «Ανθρωπε αγάπα» «Ελα ήλιε μου», «Στη μηχανή του χρόνου», «Τι να μας κάνει η νύχτα», «Δε μετανιώνω», «Μη της το πεις».
Στον ίδιο χώρο κάθε Σάββατο του Φεβρουαρίου, μετά το χριστουγεννιάτικο παραλήρημα, η «αγία Τριάς» των 80s και 90s –Πωλίνα, Μπίγαλης, Χαριτοδιπλωμένος –προσγειώνεται στις αγαπημένες τους Απόκριες την περίοδο που καθιερώθηκαν αυτές οι φανταστικές βραδιές και δηλώνουν πως το κέφι, ο χορός και τα happenings πάνω και κάτω από τη σκηνή θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Ετοιμαστείτε για… «Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες», «Μελισσούλα», «Τα κορίτσια ξενυχτάνε», «Ροζ μπικίνι», «Του Αιγαίου τα μπλουζ», «Βραδινό μπανάκι», «Πους απς», «Κατερίνα», «Οσο υπάρχει αυτή η αγάπη», «Μπιρίμπα», «Με την πρώτη ματιά», «Στοιχηματίζω», «Κυκλοφόρησε», «Μου λείπεις», «Ετσι σε θέλω», «Ράδιο αγάπη μου», «Η κόρη του περιπτερά» «Ψηλές-κοντές», «Καλή επιτυχία», «Ζηλεύω», «Τοκαπελάκι»,«Lost in the Night» ενώ το πρόγραμμα στο «Κύτταρο» περιλαμβάνει pre-party με όλα τα 80s και 90s super hits.
Και επειδή πολλοί μπορεί να μας βρείτε υπερβολικούς με την αναβίωση των 80s και 90s και το Kremlino στον Πειραιά δηλώνει έτοιμο και αυτό να συμμετάσχει σε αυτή την αναμνησιολογία. 80s ή 90s? Το αιώνιo αναπάντητο ερώτημα για τους μουσικόφιλους όλου του κόσμου. Δύο δεκαετίες που μας χάρισαν απίστευτες μπάντες και τραγούδια, διχάζοντας τους νοσταλγούς της χορευτικής μουσικής, που εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια διαφωνούν για το ποια από τις δύο αξίζει τον τίτλο «χρυσή». Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου μετατρέπεται σε αρένα όπου τα 80s και τα 90s θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Φυσικά τα 70s δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός μάχης… Μια βραδιά γεμάτη ξέφρενη διασκέδαση και χορευτικές φιγούρες, αναζητώντας την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα. Ντισκομπάλες, φούσκες και εκπλήξεις. Β52, Kamikaze και Sex On The Beach. Prodigy, Wham και Pet shop boys. Με τον DJ Mr Groovy να πιλοτάρει σε ρυθμούς disco, funk, electropop, rock, rap r’ n’ b, soul, house, pop.
Φεβρουάριος δεν είναι μόνο Απόκριες αλλά και Αγιος Βαλεντίνος. Ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Αναστασία Εδεν και ο συνθέτης Αρης Βλάχος συναντώνται ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων στη «Σφίγγα» για ένα άκρως ερωτικό live. «Ο,τι αγαπήσαμε», ένα μουσικό θέαμα αφιερωμένο στον έρωτα με την υπογραφή του πολυσχιδούς Μάνου Ελευθερίου, βασισμένο στον έρωτα, στην αισθητική και στην εναρμόνιση του σύγχρονου με το κλασικό, του παλιού με το νέο. Μαζί τους ένα electro – jazz πενταμελές μουσικό σχήμα σε πρωτοποριακές ενορχηστρώσεις και εκκεντρικές διασκευές. Στην παράσταση, στην οποία θα συμμετέχει και ο Μάνος Ελευθερίου ως αφηγητής, θα ακουστούν –εκτός των άλλων –τα τραγούδια του νέου δίσκου που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε συνθέσεις του Αρη Βλάχου, ερμηνεία της Αναστασίας Εδεν και στίχους του μεγάλου δημιουργού.
Ο πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής επιστρέφει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για μια σειρά νέων παραστάσεων που φέρουν τον τίτλο «Εφ’ όλης της ύλης». Για πέντε βραδιές, από Παρασκευή 10 έως Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ο Στέφανος Κορκολής έρχεται να μας παρουσιάσει δικά του έργα, από τις πρώτες μουσικές του συνθέσεις και τα ορχηστρικά του, τραγούδια που ο ίδιος μας έκανε να αγαπήσουμε ως ερμηνευτής, αλλά και διασκευές κλασικών τραγουδιών που ο ίδιος έχει αγαπήσει σαν να είναι δικά του. Μαζί του η ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη.
Η Ρίτα Αντωνοπούλου μεταμορφώνεται σε Μήδεια του έρωτα για να διηγηθεί μέσα από τραγούδια την ιστορία κάθε ανθρώπου που ερωτεύεται οριστικά και αμετάκλητα. Μια γυναίκα αλλάζει πατρίδα για χάρη του έρωτα, μαθαίνει μια ξένη γλώσσα, ζει σε έναν κόσμο που δεν την καταλαβαίνει και εκείνη δεν κατανοεί. Παγιδευμένη στον χώρο και στον χρόνο. «Του Ερωτα…». Ενα μεικτό θέαμα στη θεατρική σκηνή του Gazarte με τη Ρίτα Αντωνοπούλου που τραγουδά για τον ανυποχώρητο του έρωτα: 7 ερωτικά ποιήματα, 18 τραγούδια και 11 αποσπάσματα από τη «Μήδεια» του Ευριπίδη. Από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου για τέσσερις παραστάσεις στη θεατρική σκηνή του gazarte (πρώην cinema stage).
Στο Gazarte επίσης την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου η Lizz Wright παρουσιάζει ένα μείγμα jazz, folk, gospel, R&Β, εμποτισμένο με τη ζεστασιά μιας χαρισματικής φωνής και μια ξεχωριστή σκηνική παρουσία. Μετά από δύο sold out εμφανίσεις στο παρελθόν στο Gazarte, η εξαιρετικά αγαπητή στο ελληνικό κοινό Lizz Wright επιστρέφει. Ερμηνεύτρια που ήδη από τα πρώτα της βήματα σε νεαρή ηλικία ξεχώρισε κάνοντας κοινό και κριτικούς να μιλούν για αυτήν ως τη νέα μεγάλη τραγουδίστρια της jazz ενώ στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή με την τεράστια επιτυχία «My heart».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.