Η Goldman Sachs αποδοκιμάζει το αμερικανικών κλείσιμο των συνόρων στους μουσουλμάνους

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Group Inc Λόιντ Μπλάνκφεϊν είναι ο πρώτος τραπεζίτης της Wall Street που αποδοκιμάζει την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στην αμερικανική επικράτεια σε πολίτες από αρκετές μουσουλμανικές χώρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Group Inc Λόιντ Μπλάνκφεϊν είναι ο πρώτος τραπεζίτης της Wall Street που αποδοκιμάζει την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στην αμερικανική επικράτεια σε πολίτες από αρκετές μουσουλμανικές χώρες.
Σε ηχητικό ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε την Κυριακή στους εργαζόμενους της Goldman Sachs ο Μπλάνκφεϊν εξήρε την φυλετική ποικιλία της κορυφαίας επενδυτικής τράπεζας της Wall Street. Σημείωσε ότι «η φυλετική διαφοροποίηση του στελεχιακού δυναμικού αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία της τράπεζας» και εκτίμησε ότι «αν το προσωρινό πάγωμα στο κλείσιμο των συνόρων προσλάβει διαρκή χαρακτήρα, θα δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην τράπεζα και στο προσωπικό της».
Σε αντίθεση με τους κορυφαίους «Κροίσους» των ΗΠΑ και του πλανήτη, Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ, που σε κοινή συνέντευξή τους εξέφρασαν προ ολίγων ημερών την εκτίμηση ότι η διακυβέρνηση Τραμπ θα αποβεί προς όφελος των πολιτών και των αμερικανικών συμφερόντων εν γένει, οι μεγαλοτραπεζίτες της Wall Street αποφεύγουν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με την εκλογή και τις πολιτικές του νέου προέδρου.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη μεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να σημειωθεί ότι γιγαντιαίες εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ, όπως η Apple Inc, η Alphabet Inc (μητρική της Google) και η Facebook, Inc ειδοποίησαν το προσωπικό τους να αγνοήσουν την επίμαχη διαταγή Τραμπ για κλείσιμο των συνόρων στους μουσουλμάνους, οι μεγαλοτραπεζίτες δεν είχαν εκφραστεί επί του ζητήματος.
Η επιτροπή λειτουργιών της JPMorgan Chase & Co’s, στην οποία μετέχει και ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμι Ντάιμον, απέφυγε να αποδοκιμάσει ευθέως την μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ, ενώ άλλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων της Morgan Stanley και της Wells Fargo & Co, περιορίστηκαν να ανακοινώσουν ότι εξετάζουν το διάταγμα και τις επιπτώσεις του στο προσωπικό.
Εκπρόσωποι της Bank of America Corp και της Citigroup Inc επίσης αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ζήτημα, σύμφωνα με το Reuters. Το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο πηγές από τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό χώρο μεταδίδει ότι οι τραπεζίτες και οι διαχειριστές hedge funds φοβούνται να πάρουν θέση για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει μέχρι στιγμής ο νέος πρόεδρος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.