Ο executive chef Νίκος Φωτιάδης στο «Balcony» στη Βεΐκου ξεκινά μια σειρά από γευστικά ταξίδια στην Ελλάδα. Πρόκειται για αφιερώματα στα ελληνικά τοπικά προϊόντα και τις συνταγές που αφορούν μια διαφορετική κάθε φορά περιοχή της χώρας μας. Η πρώτη «διαδρομή» κάνει στάσεις στις κουζίνες του Νοτίου Αιγαίου. Από τη Δευτέρα 30/1 έως και την Κυριακή 5/2, λοιπόν ο σεφ του «Balcony» Θανάσης Ανδριτσόπουλος και η ομάδα της κουζίνας του εστιατορίου θα συνεργαστούν μετη Μαρία Διακάτου και τη Λίνα Φουρνιστάκη από τη Σύρο καθώς και με και τον σεφ και παραγωγό Μιχάλη Γεωργουδιό από τη Ρόδο για να συνθέσουν ένα ειδικό μενού που περιλαμβάνει Τηγανάκι με τρίμμα από αβγοτάραχο κολιού με πάστα μάραθου, Ροδίτικο πλατό θαλασσινών (με πεταλίδα, χοχλιό και νυχάκι με ροδίτικο φύκι σταφιλιά και κρίταμο Τήνου), Κυκλαδίτικη σαλάτα με ξινοτύρι, Χυλοπίτες με βασιλικό, σκορδολουκάνικο και Σαν Μιχάλη, Κουνέλι τσιγαριαστό με κάππαρη, λεμονόφυλλα και πατατού, και Σφολιάτσα Σύρου (σιροπιαστό γλυκό με φύλλο κρούστας και περγαμόντο γκλασέ. Κοστίζει € 30 το άτομο και συνδυάζεται με τέσσερα ποτήρια κρασί από τοπικές ποικιλίες του Νοτίου Αιγαίου, και με λικέρ.

Balcony Restaurant & Bar: Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, τηλέφωνο 2114118 437

-Συνδιοργάνωση: Ι.Ε.Γ., Chefs Club Ν. Αιγαίου, Οδηγός φαγητού της Ρόδου Foodme.