Η Credit Suisse Group AG αναζητεί τρόπους για να μεταφέρει τη βάση δραστηριοτήτων της από το Λονδίνο στο Δουβλίνο, καθώς η κυβέρνηση της Βρετανίας ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μετέδωσε την περασμένη Πέμπτη το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιόπιστες πηγές της ελβετικής τράπεζας, που βέβαια δεν κατονομάζει.
Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας αναδύεται ως ιδανικός τόπος για να μεταφερθούν οι λεγόμενες θέσεις εργασίας των «πίσω γραφείων», ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg. Και πρόσθεσαν ότι η εδρεύουσα στη Ζυρίχη τράπεζα αναζητεί επίσης τις δυνατότητες μεταφοράς λειτουργιών και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Φρανκφούρτης, για να αντεπεξέλθει στο νέο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί μετά το Brexit. Σημειωτέον ότι στη Φρανκφούρτη βρίσκεται σήμερα το τραπεζικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς στη γερμανική πόλη εδρεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Σε ό,τι αφορά την Ιρλανδία, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του περασμένου Ιουνίου στη Βρετανία προβάλλεται ως ο ευνοϊκότερος τόπος υποδοχής των τραπεζών και των χρηματοοικονομικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σήμερα στο Σίτι του Λονδίνου και οι οποίες θέλουν να διατηρήσουν όλες τις δυνατότητες συνεργασίας που έχουν σήμερα με χώρες-μέλη της ΕΕ –και ακόμη περισσότερες, διότι η Ιρλανδία συμμετέχει και στην Ευρωζώνη, ενώ η Βρετανία όχι.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η βρετανική Standard Chartered Plc έχει προσεγγίσει αξιωματούχους στο Δουβλίνο για να διερευνήσει τις δυνατότητες μετεγκατάστασής της από το Σίτι εκεί, ενώ την περασμένη Τρίτη ο επικεφαλής της αμερικανικής Citigroup Inc. στην Ευρώπη Τζιμ Κόουλς δεν έκρυψε ότι και η δική του τράπεζα ερευνά τις δυνατότητες επέκτασης των δραστηριοτήτων της σε ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων και στο Δουβλίνο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ