Την ερχόμενη Τρίτη η Apple ανακοινώνει τα στοιχεία για τις οικονομικές επιδόσεις της το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Οι αναλυτές συμφωνούν ότι τα νέα από την κορυφαία σε κεφαλαιοποίηση εταιρεία στον κόσμο θα είναι καλά. Οτι θα εμφανίσει δηλαδή αύξηση των κερδών και των πωλήσεών της χάρη στην εμπορική επιτυχία του iPhone, που αποτελεί εδώ και χρόνια την αιχμή του δόρατος της Apple.
Αναμένεται, συγκεκριμένα, ανάκαμψη των πωλήσεων της Apple μετά την κάμψη που σημείωσαν το προηγούμενο οικονομικό έτος που έληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο –ήταν η πρώτη κάμψη πωλήσεων που καταγράφει η Apple έπειτα από το 2001. Οι ειδικοί αναρωτιούνται, όμως, μέχρι πότε οι καταναλωτές θα αγοράζουν τα τελευταία, όλο και ακριβότερα, μοντέλα έξυπνων κινητών της αμερικανικής φίρμας.
Υψηλότερο κόστος

«Οι καταναλωτές έξυπνων κινητών που επιλέγουν το iPhone 6S αντί του τελευταίου μοντέλου iPhone 7 που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο πληθαίνουν»
δηλώνει στο Bloomberg ο αναλυτής της Barclays Μαρκ Μόσκοβιτς, ο οποίος μάλιστα υποβαθμίζει την αξιολόγησή του για τη μετοχή της Apple και συστήνει πλέον στους πελάτες του «διακράτηση».
Οι αναλυτές θεωρούν ότι το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016 η μέση δαπάνη για την αγορά iPhone έπεσε στα 688 δολάρια από τα 691 δολάρια που ήταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015. Και αυτό ενώ το κόστος του iPhone 7 ήταν κατά 20 δολάρια υψηλότερο από το κόστος του iPhone 6S, όταν είχε κυκλοφορήσει.
Ως την κυκλοφορία του 6S η μέση δαπάνη των καταναλωτών για να αποκτήσουν iPhone ενισχυόταν. Η σταθεροποίηση της δαπάνης υποδηλώνει ότι πολλοί στρέφονται σε παλαιότερα μοντέλα. «Η ιλιγγιώδης τεχνολογική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις συσκευές έξυπνων κινητών τηλεφώνων έχει φέρει τις συσκευές σε ένα επίπεδο που θα καλύπτουν και με το παραπάνω τις ψηφιακές ανάγκες των καταναλωτών για πολλά χρόνια ακόμα» εξηγεί ο Μαρκ Μόσκοβιτς της Barclays.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ