Κυριάκος Αναστασιάδης: Απαιτούνται υποδομές και φιλόξενο επιχειρησιακό περιβάλλον

«Η κρουαζιέρα αποτελεί μία νέα και ανερχόμενη τάση διακοπών και αυτή τη στιγμή απολαμβάνει τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης ως τουριστικό προϊόν.

«Η κρουαζιέρα αποτελεί μία νέα και ανερχόμενη τάση διακοπών και αυτή τη στιγμή απολαμβάνει τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης ως τουριστικό προϊόν. Απόδειξη αυτής της δυναμικής είναι ότι ο παγκόσμιος στόλος κρουαζιερόπλοιων με πολύ γρήγορους ρυθμούς ανανεώνεται καθώς ως το 2020 έχουν παραγγελθεί 81 κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς με μήκος που ξεπερνά τα 300 μέτρα» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises και πρόεδρος της CLIA Ευρώπηςκ. Κυριάκος Αναστασιάδης.

«Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται ανάλογης κλίμακας λιμενικές υποδομές για να υποδεχθούν αυτά τα μεγέθη. Τα νέα αυτά δεδομένα φαίνεται ότι δεν έχουν γίνει αντιληπτά ή κατανοητά από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και η χώρα μας σταδιακά απομονώνεται αλλά και αποκλείεται από τον διεθνή χάρτη της κρουαζιέρας. Χρειάζεται επομένως να ενεργοποιηθεί η Πολιτεία και να προχωρήσει άμεσα σε συντονισμένες ενέργειες για να μπορέσει η χώρα μας να παρακολουθήσει τις εξελίξεις»
υπογραμμίζει.

«Σε δεύτερο επίπεδο, είναι καθοριστική η ανάγκη δημιουργίας ενός φιλόξενου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, έτσι ώστε τα ελληνικά λιμάνια να θεωρηθούν ως προορισμοί που παρέχουν ηρεμία και ασφάλεια σε μια περιοχή που πλήττεται από δυσμενείς γεωπολιτικές συνθήκες. Απόδειξη ότι πέρυσι δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε προς όφελός μας τις ευκαιρίες από τις ακυρώσεις προσεγγίσεων προς τη γειτονική χώρα ενώ οι απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω τουριστικής περιόδου δημιούργησαν αρνητική εικόνα και ταλαιπωρία των επισκεπτών».
Ο ίδιος προσθέτει ότι «ωςCelestyalCruises, θα συνεχίσουμε το άνοιγμα της τοπικής αγοράς επιβατών κρουαζιέρας» και παράλληλα «θα μείνουμε πιστοί στη στρατηγική μας στην ένταξη νέων προορισμώντην Ελλάδαγια το διεθνές κοινό κρουαζιέρας», εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι «το 2017 θα διατηρήσουμε τα περυσινά νούμερα επιβατών μας και ενδεχομένως να τα αυξήσουμε». Το 2016 οι προσεγγίσεις της εταιρείας στα ελληνικά λιμάνια αυξήθηκαν σε 821 καθώς μετέφερε 117.000 επιβάτες με 660.000 συνολικές επισκέψεις σε ελληνικούς προορισμούς.
Η Ελλάδα, «παρά τις δυσκολίες, παραμένει ένας κορυφαίος προορισμός, με νησιώτικη ποικιλία, απαράμιλλη ομορφιά και πολιτισμό, για αυτόν τον λόγο αν δημιουργήσει ένα φιλικό αλλά και ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι σίγουρο ότι θα αναδειχθεί ως η πιο ελκυστική περιοχή για κρουαζιέρες στη Μεσόγειο» καταλήγει ο κ. Αναστασιάδης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.