Επτά στους δέκα πελάτες αλλάζουν προμηθευτή λόγω κακής εξυπηρέτησης, ενώ ο δυσαρεστημένος πελάτης δύσκολα επιστρέφει! Η προσέλκυση δε ενός νέου πελάτη είναι τελικά 5 φορές ακριβότερη από τη διατήρηση ενός υπάρχοντος, ενώ η επαναφορά ενός δυσαρεστημένου 25 φορές ακριβότερη.
Αυτά προέκυψαν μεταξύ άλλων στη διάρκεια εκτενούς επιμορφωτικό εργαστηρίου στο οποίο παρουσιάστηκαν όλες οι νέες τεχνικές και τα guidelines που οδηγούν σε μια «χρυσή» επιχειρηματική οδό, ενώ στην επιστημονική συνάντηση πρωταγωνίστησε μια νέα πλατφόρμα online reporting.
Το εργαστήριο διοργάνωσε η GLOBAL LINK σε συνεργασία με την PRAKTIKER Hellas AE και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) και θέμα τις μεθοδολογίες ερευνών Mystery Shopping και Customer Satisfaction.
Η θεωρία εμπλουτίστηκε με case studies των PRAKTIKER και άλλων πελατών που ανέδειξαν την καθοριστική συμβολή της έρευνας στην αύξηση της πιστότητας των πελατών, των πωλήσεων και της κερδοφορίας της επιχείρησης.
Το σεμινάριο διεξήχθη στο κατάμεστο αμφιθέατρο των Αττικών Διαδρομών, επιτυγχάνοντας ρεκόρ συμμετοχών. Η βαθμολογία που εδόθη ήταν 4.45 με άριστα το 5, τα δε σχόλια των συμμετεχόντων ιδιαίτερα ενθουσιώδη:
¢ «Συνδυασμένη πληροφόρηση, μεθοδολογίες που συμπληρώνονται και παρουσίαση πελάτη, εναλλαγή ομιλητών, ολοκληρωμένο σκεπτικό στις παρουσιάσεις».
¢ «Γνώση του αντικειμένου από τους εισηγητές, καλή μεταδοτικότητα, σύντομο και επαρκές, χωρίς να κουράζει. Μπράβο!».
Οπως δήλωσε στη διάρκεια του εργαστηρίου ο κ. Μιχάλης Ποντικός, εντεταλμένος διευθυντής του ΕΙΕΠ:
«Η μεγάλη συμμετοχή έδειξε το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για την προσφορά ποιοτικής εξυπηρέτησης. Το workshop της Global Link και των Praktiker έδωσε ιδέες για ερευνητικές πρακτικές που αν εφαρμοστούν σωστά θα δημιουργήσουν διαχρονικά σχέσεις πιστότητας. Για αυτό άλλωστε οι συμμετέχοντες στο workshop έδωσαν μία από τις υψηλότερες αξιολογήσεις που έχουν δοθεί ποτέ».
Πληροφορίες για το εργαστήριο και τις νέες μεθόδους που παρουσιάστηκαν μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα www.globallink.gr

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ