Ο Νιουτ Γκίνγκριτς, υπήρξε πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων (1995-1999), ενώ διεκδίκησε όπως τόσοι άλλοι το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο, στον οποίο πλέον βρίσκεται ο Τραμπ.

Θέση στην κυβέρνηση δεν βρήκε, αλλά μπορεί να βρει η σύζυγός του. Σε μια ιστορία «πικάντικη», που κάνει και ποντίφικα να κοκκινίζει.

Προς τι η αναφορά στον Πάπα; Ο Γκίνγκριτς εμφανίστηκε σε εκπομπή του CNN και είπε ότι η σύζυγός του μπορεί να αναλάβει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βατικανό.

«Είναι υπό σκέψη» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν θα μετακομίσει.

Η Καλίστα Μπίσεκ είναι ευσεβής καθολική, όπως και ο ίδιος. Λεπτομέρεια: Εκείνη υπήρξε η αιτία που έγινε καθολικός, την περίοδο που απλά «έβγαιναν μαζί».

Τότε, ο 73χρονος Νιουτ ήταν ακόμα παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγό του, την οποία τελικά χώρισε για να παντρευτεί την Καλίστα, 50 ετών σήμερα…

Η Καλίστα δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά στο παρελθόν εργάστηκε για βουλευτές, καθώς και σε Επιτροπές του Κογκρέσου.

Τελικά ασχολήθηκε με την επικοινωνία: ίδρυσε μαζί με τον Γκίνγκριτς μια εταιρεία παραγωγής ταινιών και ντοκιμαντέρ, ενώ εκδίδουν βιβλία, διοργανώνουν ομιλίες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Όλα ασφαλώς έχουν να κάνουν με την πολιτική.