Ελληνική ταινία
«Υπογραφή» ΣΚΑΪ, 23.30
Η Αννα, μια νεαρή ιστορικός τέχνης, ετοιμάζει ένα τιμητικό αφιέρωμα στο έργο της ζωγράφου Μαρίας Δήμου. Στο πλευρό της για να τη βοηθήσει είναι ο σύντροφος της Δήμου, Αγγελος. Μαζί θα ξετυλίξουν το κουβάρι της ζωής της Μαρίας, της οποίας τον θάνατο τυλίγει ένα πέπλο μυστηρίου. Αυτοκτονία ή δολοφονία; Η Αννα σταδιακά βυθίζεται γοητευμένη στη ζωή της ζωγράφου, σύντομα όμως θα ανακαλύψει πως ο Αγγελος κρύβει πολλά μυστικά. (2011, 130′)

Ξένες ταινίες
«Κωδικός: Μέρκιουρι» (Mercury Rising)
STAR, 23.10
Ο 9χρονος αυτιστικός Σάιμον κατορθώνει να «σπάσει» έναν απόρρητο κυβερνητικό κώδικα που ήταν κρυμμένος σε ένα περιοδικό με σπαζοκεφαλιές. Οταν τηλεφωνεί για να παραλάβει το βραβείο του, η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας αναλαμβάνει δράση. Ο διοικητής Νίκολας Κούντροου (Αλεκ Μπάλντουιν), ο οποίος ισχυρίζεται ότι αυτός ο κώδικας προστάτευε την ταυτότητα ενός μεγάλου αριθμού πρακτόρων, στέλνει έναν επαγγελματία δολοφόνο να βρει τον μικρό και να τον δολοφονήσει. Ωστόσο τον εντοπίζει ο πράκτορας Αρτ Τζέφρις (Μπρους Γουίλις), που προσπαθεί να τον σώσει από τον αδίστακτο δολοφόνο, ερευνώντας παράλληλα την αλήθεια. (ΗΠΑ, 1998, 102′)
«Ντεσπεράντο» (Desperado) MEGA, 23.10
Ο Ρόμπερτ Ροντρίγκες, ο σκηνοθέτης που χαρακτηρίστηκε «νέα ελπίδα του Χόλιγουντ», φτιάχνει τη συναρπαστική συνέχεια του «Ελ Μαριάτσι», της ταινίας που τον εκτόξευσε στον χώρο του μύθου, δίνοντάς της μια άλλη διάσταση. Ενας μοναχικός άνδρας φτάνει σε μια ήσυχη κωμόπολη του Μεξικού. Είναι ένας «μαριάτσι» (κιθαρίστας-τραγουδοποιός). Η θήκη της κιθάρας του όμως κρύβει μια μοναδική συλλογή αυτόματων πυροβόλων όπλων. Και αυτό επειδή, σε αντίθεση με αυτό που θέλει να δείχνει, είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί τον έμπορο ηρωίνης που στάθηκε αιτία να δολοφονηθεί η αγαπημένη του… (ΗΠΑ, 1995, 102′)

HeliosPlus