Παγκόσμιος παίκτης made in Greece στην πιστοποίηση

Η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων αναδεικνύεται από πολλούς καταλύτης όχι μόνο για την επιβίωση των ίδιων, αλλά

Η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων αναδεικνύεται από πολλούς καταλύτης όχι μόνο για την επιβίωση των ίδιων, αλλά και για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Η έλλειψη στρατηγικής καθώς και οι παγιωμένες νοοτροπίες δεν παύουν να ορθώνουν εμπόδια, όμως υπάρχουν παραδείγματα επιχειρήσεων που πετυχαίνουν και βγαίνουν νικήτριες, απέναντι μάλιστα σε σκληρό ανταγωνισμό. Σε μια τέτοια σημαντική νίκη εξελίχθηκε η πολύμηνη διαδικασία διαγωνισμού για την αποκλειστική διεξαγωγή παγκοσμίως των υψηλού κύρους εξετάσεων του βρετανικού Δημοσίου σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών δεξιοτήτων.
Ο ελληνικός οργανισμός πιστοποίησης PeopleCert επιλέχθηκε από τον βρετανικό οργανισμό AXELOS (51% της Capita και 49% του βρετανικού Δημοσίου) να διεξάγει εξετάσεις για πιστοποιήσεις-σημεία αναφοράς για την παγκόσμια αγορά, που έχουν υιοθετηθεί από όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Οι πιστοποιήσεις της AXELOS περιλαμβάνουν διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους βέλτιστης πρακτικής στον τομέα της διαχείρισης υπηρεσιών πληροφορικής, όπως τα ITIL®, PRINCE2® και πολλά άλλα.


Αποκλειστική συνεργασία

Πρόκειται για ένα πολυετές συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας. Αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2018 η PeopleCert θα είναι ο μοναδικός πάροχος εξετάσεων για επαγγελματικές πιστοποιήσεις, πιστοποιώντας πάνω από 500.000 επαγγελματίες ετησίως σε περισσότερες από 160 χώρες. «Η συνεργασία αυτή μάς ανοίγει δρόμους επειδή ακόμα και ο ανταγωνισμός μάς βλέπει πια ως μεγάλο παίκτη» σχολίασε στη διάρκεια συζήτησης με εκπροσώπους του Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Βύρων Νικολαΐδης.
Χαρακτηριστική του μεγέθους είναι η εκτίμηση για αύξηση του τζίρου της PeopleCert χάρη στη συμφωνία αυτή. Από τα 28 εκατ. που κινήθηκε για το 2016 με 130.000 εξετάσεις ήδη στη βρετανική αγορά, θα εκτοξευθεί περί τα 50 εκατ. μέσα στο 2017 και στα 80 εκατ. για το 2018, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη παράλληλες δραστηριότητες και πιθανές εξαγορές. Ποσοστό μόλις 6% αυτού του τζίρου προήλθε για το 2016 από την ελληνική αγορά.
Οπως εξήγησε ο επικεφαλής του εγχειρήματος, επρόκειτο για μια απαιτητική εξάμηνη διαδικασία αξιολόγησης, την οποία για να φέρει σε πέρας η 10μελής ομάδα που σχηματίστηκε εντός εταιρείας –συνεπικουρούμενη από ακόμη 15 άτομα –χρειάστηκαν εννέα μήνες σκληρής δουλειάς. Ετσι η ελληνική εταιρεία, που απασχολεί πάνω από 200 εργαζομένους, εκ των οποίων 180 στην Αθήνα, με την πλειονότητα στο Τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης, επιλέχθηκε ανάμεσα σε παγκόσμιες εταιρείες-κολοσσούς.
Μέσα στο 2016 προσελήφθησαν 85 άτομα, ενώ για την τρέχουσα χρόνια θα απαιτηθούν περίπου 100 νέες προσλήψεις για την κάλυψη των απαιτήσεων της νέας συνεργασίας, κυρίως στον τομέα του R&D.


Ηγέτης στην παγκόσμια αγορά

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την επιτυχία αυτή» δήλωσε ο κ. Νικολαΐδης. «Η έκβαση αυτή είναι μια αναγνώριση της δέσμευσής μας στις βασικές μας αξίες. Ποιότητα, καινοτομία, πάθος, ακεραιότητα. Με προτεραιότητα τον πελάτη και σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή μας τεχνολογία, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες εξαιρετικού επιπέδου, γεγονός που έχει καθιερώσει την PeopleCert ως ηγέτη στην παγκόσμια αγορά των εξετάσεων και πιστοποιήσεων».
«Η AXELOS πραγματοποίησε μια εξονυχιστική αξιολόγηση των φορέων εξετάσεων και πιστοποίησης που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με αυστηρά κριτήρια ως προς την ανάπτυξη, την ποιότητα υπηρεσιών και την τεχνολογική καινοτομία. Η PeopleCert παρουσίασε καινοτόμες ιδέες, σταθερές υποδομές και ισχυρή στρατηγική ανάπτυξης της αγοράς» δήλωσε ο κ. Πίτερ Χέπγουορθ, διευθύνων σύμβουλος της AXELOS. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία, η οποία θα θέσει ολόκληρο το οικοσύστημα σε μια ανοδική τροχιά προόδου».
Ο όμιλος PeopleCert είναι ένας κορυφαίος οργανισμός πιστοποίησης προσώπων με παγκόσμια παρουσία και πρωτοπόρα τεχνολογία. Σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, πανεπιστήμια και κρατικούς φορείς, αναπτύσσει κορυφαία προϊόντα αξιολόγησης δεξιοτήτων και διενεργεί εξετάσεις πιστοποίησης σε 160 χώρες και 24 γλώσσες. Μέσω παγκοσμίως αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων, όπως ECDL, LanguageCert, City and Guilds, IELTS, ITIL®, PRINCE2®, QSD, Lean IT, Lean Six Sigma, Επαγγελματιών Εκτιμητών και πολλών άλλων, δίνει τη δυνατότητα σε υποψηφίους να διαφοροποιηθούν, να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα και να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους.


Στην ισπανική γλώσσα

Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος μέσω της θυγατρικής του LanguageCert ένωσε πρόσφατα τις δυνάμεις του και με το ισπανικό πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα για τη διεξαγωγή εξετάσεων ισπανικής γλώσσας παγκοσμίως. Οι δύο οργανισμοί συμπράττουν με στόχο να φέρουν την πιστοποίηση BULATS (Business Language Testing Service) για την ισπανική γλώσσα σε μια νέα εποχή, με την ονομασία LanguageCert USAL esPro BULATS. Η παγκόσμια αυτή συνεργασία συνδυάζει την ιστορία, τη γνώση και την πολιτιστική κληρονομιά του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα με την τεχνογνωσία και τη διαρκή καινοτομία της PeopleCert στη διεξαγωγή εξετάσεων, στην αξιολόγηση και πιστοποίηση δεξιοτήτων.
«Είναι τιμή μας να συνεργαστούμε με το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα, το οποίο χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης και είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην ισπανική γλωσσομάθεια. Πιστεύουμε ότι η τεχνολογική μας υπεροχή θα μεταμορφώσει τον χώρο των γλωσσικών εξετάσεων διεθνώς, προσφέροντας ευελιξία σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, σπουδαστές και συνεργάτες. Σήμερα η LanguageCert προσφέρει εξετάσεις στα αγγλικά και ισπανικά, και σκοπεύει να συμπεριλάβει πολλές ακόμα γλώσσες μέσα στα επόμενα χρόνια» είπε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PeopleCert.

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.