Μπλουζ του Σικάγο, ελληνική κιθαριστική δημιουργία και τζαζ μουσική είναι οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους πατούν το προσεχές διάστημα οι συναυλίες στο τζαζ κλαμπ Half Note. Στο γνωστό στέκι του Μετς εμφανίζονται κατά σειρά η τραγουδίστρια Deitra Farr (στη θέση της Zora Young που παρουσίασε ξαφνικά ένα πρόβλημα υγείας και δεν θα εμφανισθεί) με την μπάντα του Matthew Skoller (28,29 και 30 Ιανουαρίου), ακολουθεί την 1η και 2 Φεβρουαρίου ο κιθαρίστας συνθέτης Μάκης Αμπλιανίτης και από τις 3 έως τις 6 Φεβρουαρίου το κουαρτέτο του ντράμερ Louis Hayes με τον τρομπετίστα Jeremy Pelt.
Η Deitra Farr θα συνεργαστεί επί σκηνής του κλαμπ με τον παλιό της φίλο και συνεργάτη Matthew Skoller. Κορυφαίος αρμονικίστας, blues bandleader και ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό. Γνωστός για τον εκρηκτικό του μουσικό ταπεραμέντο, ο Skoller είναι ένας απόλυτα προσηλωμένος καλλιτέχνης, βουτηγμένος στην blues παράδοση του Chicago με τον ήχο του να μεταφέρει στο σήμερα την μεγάλη κληρονομιά του Little Walter και του θρυλικού Sonny Boy Williamson II. Με την φυσαρμόνικα και την φωνή του μετράει σχεδόν μια 30ετία στο υψηλότερο επίπεδο του blues με εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει ήδη κατακτήσει μια θέση στο Blues Hall of Fame. Μάλιστα, μερικά από τα μεγάλα project που συμμετείχε έχουν προταθεί για Grammy.
Ο κιθαρίστας – συνθέτης Μάκης Αμπλιανίτης θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ «URANOS» για δύο μόνο παραστάσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσης κομμάτια από τα προηγούμενα διεθνή του άλμπουμ «Bahar» και «Kismet». Ενα ταξίδι πάνω από τα νερά της Μεσογείου και από τα παζάρια της Ανατολής μέχρι τους πολυσύχναστους δρόμους της Δύσης.
Ο Μάκης Αμπλιανίτης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση της ελληνικής ethnic και jazz σκηνής. Με την κιθάρα του έχει ηχογραφήσει, αλλά και παίξει με καταξιωμένους jazz μουσικού του τόπου μας, ενώ έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικής της παγκόσμιας ethnic σκηνής, μεταξύ των οποίων οι Hariprasad Chaurasia, Glen Velez, Omar Faruk Tekbilek, Fuat Saka, Dragan Dautovski. Κομμάτια του έχουν ερμηνεύσει μεταξύ άλλων οι Μανώλης Λιδάκης, Μαρία Φαραντούρη και Παντελής Θαλασσινός, ενώ το κομμάτι του «Love Secret» έχει ταξιδέψει εκτός συνόρων κι έχει διασκευαστεί από πολλούς μουσικούς και τραγουδιστές του εξωτερικού. Μαζί του στη δεύτερη βραδιά οι Παντελής Θαλασσινός και Βαγγέλης Γερμανός.
Τέλος από την προσεχή Παρασκευή και έως την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, ένας μεγάλος ντράμερ και βετεράνος του hard bop, ο Louis Hayes, στην περιοδεία αυτή των 80ων γενεθλίων του, φέρνει κοντά μας ολόκληρη την jazz ιστορία. Στενός συνεργάτης θρύλων της μουσικής όπως οι Yusef Lateef, Cannonball Adderley, Oscar Peterson, John Coltrane, Cecil Taylor, Horace Silver, Dexter Gordon, αλλά και των Ravi Shankar ή και John Lee Hooker. Γεννημένος στο Detroit, ο Hayes άρχισε να παίζει επαγγελματικά στην ηλικία των 18 ετών με μεγάλους τζάζμεν της εποχής και να ηχογραφεί μαζί τους σαν sideman σε κυριολεκτικά αμέτρητες κλασικές ηχογραφήσεις της Blue Note, της Prestige, της Riverside στο πλευρό μεγάλων καλλιτεχνών όπως ο Sonny Rollins, ο Jackie McLean, ο Wes Montgomery ή o George Benson.