Γιώργος Κιμούλης: Ούτε πάει – ούτε δεν πάει…

Η είδηση ότι ο Γιώργος Κιμούλης αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα

Η είδηση ότι ο Γιώργος Κιμούλης αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παραμένει, για δεύτερο εικοσετετράωρο ανεπιβεβαίωτη. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, που αυτή την εποχή παίζει στις «Επικίνδυνες Σχέσεις» στο θέατρο Αλμα ενώ μόλις ολοκλήρωσε τη σκηνοθεσία του «Αμερικανικού Βούβαλου» στο Μουσούρη με τους Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη, παραμένει σιωπηλός.

Χωρίς να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει το γεγονός, σιωπηλός παρέμεινε και στις σχετικές ερωτήσεις που του τέθηκαν στην κηδεία του Σπύρου Ευαγγελάτου, όπου παραβρέθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Παρούσα και σιωπηλή, στην ίδια κηδεία και η Λούκα Κατσέλη, το όνομα της οποίας εθεωρείτο μέχρι πρότινος επικρατέστερο για την ίδια θέση.
Η πρώτη επίσημη αντίδραση ήρθε από τη Νέα Δημοκρατία: «Το μέγεθος της πολύτιμης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προσδιορίζει και περιγράφει από μόνο του τα χαρακτηριστικά όλων αυτών που θα κληθούν να τη διαχειριστούν», ανέφερε σχετικά η Ολγα Κεφαλογιάννη, τομεάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού. «Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ότι οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα και υπέρβαση των συνηθισμένων πρακτικών». Με τον δικό του τρόπο σχολίασε, μέσω twitter ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης: μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. «Αν αυτό περί Κιμούλη δεν είναι κάποιου είδους αστείο, τότε πραγματικά η σιωπηλή πλειοψηφία αυτού του τόπου πρέπει κάπως να αντιδράσει» (26/1/2017).
Τέλος, η Ελενα Ακρίτα, μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebook έδωσε την δική της εκδοχή, καταλήγοντας: «Μήπως να του επιτρέψουμε πρώτα να αναλάβει και μετά να τον κρίνουμε;».
Από το τέλος του 2016 το Ιδρυμα αποχώρησε πλήρως από το Κέντρο, οπότε οι αποφάσεις για τη διοίκηση έχουν περάσει στα χέρια της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.