ΘΕΑΤΡΟ
Ερχεται ο Βικτόρ

Το έργο του Ροζέ Βιτράκ «Βικτόρ, ή τα παιδιά στην εξουσία» ανεβαίνει στο θέατρο Τέχνης με τη μορφή μουσικής παράστασης. Λιμπρέτο, μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης. Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη. Δραματoλόγος παράστασης: Πλάτων Μαυρομούστακος. Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Χορογραφίες: Μαρίζα Τσίγκα. Παίζουν: Σταμάτης Κραουνάκης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Φένια Παπαδόδημα, Μαρία Τζάνη, Γεράσιμος Γεννατάς κ.ά. Πρεμιέρα το Σάββατο στο θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου στις 21.00.

«Σουμάν» στο Εθνικό
Από την 1η Φεβρουαρίου και ως τις 18 η Σοφία Καψούρου θα είναι η συγγραφέας του μήνα, με το έργο της «Σουμάν». Στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» και στο πλαίσιο της δράσης «Ο συγγραφέας του μήνα». Κατά τις συνήθειες αυτής της δράσης, τα έργα παίζονται ένα ανά μήνα, ως αποτέλεσμα μιας πρωτότυπης διαδικασίας προετοιμασίας, μετά από περίπου 25 ημέρες πρόβας για το καθένα. Το σκηνικό αποτέλεσμα είναι μια παράσταση «εν εξελίξει», που έχει κύριο στόχο να συστήσει στο κοινό τα έργα και τους συγγραφείς. Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης, σκηνικά: Αγγελική Αθανασιάδου, κοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου, Τζίνα Ηλιοπούλου, φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος. Παίζουν: Λευτέρης Βασιλάκης, Δημήτρης Γεωργιάδης, Εύη Δόβελου, Ελεάνα Καυκαλά, Ταμίλα Κουλίεβα, Φώτης Λαζάρου, Δήμητρα Μητροπούλου, Ηλίας Παρασκευόπουλος,
Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 22.00.
Επιστρέφει ο «My…Notis…»
Ο Βασίλης Παπαβασιλείου επιστρέφει με την ιδιαίτερη κωμωδία του «Relax, My Notis» και από το Σάββατο (4/2) θα δίνει δύο παραστάσεις την εβδομάδα στο θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου. Ως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.00. Μαζί του ο Γιάννος Περλέγκας.
Προυστ στο Σημείο
Στη διασκευή του Χάρολντ Πίντερ ανεβαίνει το μνημειώδες έργο του Μαρσέλ Προυστ «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» σε σκηνοθεσία του Νίκου Διαμαντή. Η παράσταση, που είναι αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους, διαδραματίζεται σε ελάχιστους τόπους, όπως το Παρίσι, το Μπαλμπέκ, η Βενετία, ή το Κομπρέ. Η μετάφραση είναι του Αντώνη Γαλέου. Παίζουν: Κωνσταντίνα Αργυροπούλου, Σταύρος Γιαννακόπουλος, Σπέρη Κανατά, Αγγελίνα Κλαυδιανού, Κωνσταντίνος Μαρούγκας, Μάκης Μπογέας, Ιωάννα Τσακίρη.
Μαζί με τον συγγραφέα
Ο ισπανός συγγραφέας Νταβίντ Πλανέλ θα βρεθεί στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια όπου παίζεται το έργο του «Το παζάρι». Τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, στις 20.30. Παραστάσεις: Δευτέρα (20.30), Τρίτη (21.00) & Κυριακή (19.00).
Ζουγανέλης κάθε Τετάρτη

Ο Γιάννης Ζουγανέλης συνεχίζει στην Αθηναΐδα τη μουσικο-θεατρική του παράσταση μαζί με μουσικούς και την ηθοποιό Τάνια Ρόκκα και τον τίτλο «Απρογραμμάτιστο». Την Τετάρτη 1η και 8 Φεβρουαρίου στις 22.00.

ΟΠΕΡΑ

«Λόενγκριν» του Βάγκνερ
Το αριστούργημα του Βάγκνερ «Λόενγκριν» παρουσιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη). Πρόκειται για παραγωγή προερχόμενη από την Εθνική Οπερα της Ουαλίας και το θέατρο Βιέλκι της Πολωνίας. Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Μύρων Μιχαηλίδης και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αντονι Μακ Ντόναλντ. Στον ρόλο του τίτλου ο Πίτερ Ουέντ. Στις 29/1 και 1, 3, 5/2. Στις 18.30.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ

«Τραβιάτα» από τη Λευκάδα

Η Μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας θα δώσει συναυλία στην Αθήνα με το έργο του Βέρντι «Λα Τραβιάτα», υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κωνσταντίνου Μεσσήνη. Μαζί θα είναι η σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου, ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος και ο βαρύτονος Πέτρος Σαλάτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φ.Σ. «Παρνασσός» (πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρίτση 8), σήμερα, Κυριακή, στις 20.00.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Το έργο της Κωνσταντίνας Πλευρίτη και άλλων 121 παιδιών, αφιερωμένα στην αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, εκτίθενται στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης (Κόρδου 9, Πλάκα) έως το τέλος Φεβρουαρίου, με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ιριδας Κρητικού

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Σεμινάρια Αραβικής καλλιγραφίας θα πραγματοποιήσει Φεβρουάριο και Μάρτιο η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου στο Μορφωτικό Κέντρο της αιγυπτιακής πρεσβείας στην Αθήνα. Πληροφορίες 210-3632.824


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ