Απονέμονται το απόγευμα της Πέμπτης τα δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση

Απονέμονται το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου τα βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση.

Απονέμονται το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου τα βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση.

Η απονομή θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής για τα 33α δημοσιογραφικά βραβεία του ιδρύματος.

Στους μεγάλους βραβευθέντες της χρονιάς είναι και «Τα Νέα», μέσω του πολιτικού συντάκτη Διονύση Νασόπουλου διάκριση που συνοδεύει την διαδρομή του στο πολιτικό ρεπορτάζ -και συνακόλουθα την ποιότητα του πολιτικού ρεπορτάζ των Νέων.

Τα άλλα τρία βραβεία του Ιδρύματος Μπότση για το 2016 απονέμονται στους κεντρικούς παρουσιαστές των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων του Αlpha και του Σκάι, Αντώνη Σρόιτερ και Σία Κοσιώνη, αντίστοιχα, και στον αθλητικό συντάκτη Αντώνη Ρεπανά, μέλος της διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ, επίσης με μακρά θητεία στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Ειδικά για την φετινή χρονιά, εξάλλου, το ΄Ιδρυμα Μπότση θα απονείμει ένα πέμπτο βραβείο, στους δημοσιογράφους που εργάζονται στα ΜΜΕ του Ανατολικού Αιγαίου, για την κάλυψη του Προσφυγικού. Το βραβείο θα παραλάβει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

Τιμητικά βραβεία δοθούν ακόμη στους παλαίμαχους αθλητικογράφους Ανδρέα Μπόμη και Γιάννη Μαμουζέλο, ενώ θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις που χορηγεί κάθε χρόνο η Βουλή των Ελλήνων, το ΕΒΕΑ, κ.α. σε συντάκτες που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό, οικονομικό, αυτοδιοικητικό, εργατικό κ.λπ. ρεπορτάζ. Επιπλέον, για φωτογραφικό ρεπορτάζ που διακρίθηκε το 2016 θα βραβευθεί και μέλος της ΄Ενωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.