«Αν χωριστούμε» είναι το τίτλος του τραγουδιού που ερμηνεύουν ο Βασίλης Σκουλάς με την ερμηνεύτρια Γιολάντα Δαναού. Σε ταμπαχανιώτικο ρυθμό (σ.σ. ταμπαχανιώτικα έχει επικρατήσει να λέγονται τα κρητικά τραγούδια που είναι μη χορευτικά, κυρίως παίχτηκαν με μπουλγαρί, την περίοδο 1930-1960 στη δισκογραφία και η μουσική τους δομή είναι διαφορετική από τα μέχρι τότε υπάρχοντα κρητικά τραγούδια και άλλους χορευτικούς σκοπούς) με έντεχνα στοιχεία.

Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης Γιάννης Νικολάου ενώ οι στίχοι είναι της συγγραφέως και στιχουργού Μαρίας Παπαδάκη, ενώ το κομμάτι θα συμπεριληφθεί στην επερχόμενη δισκογραφική δουλειά της Γιολάντας Δαναού. Την ενορχήστρωση έκανε ο Γιάννης Ανδρακάκος.

Παίζουν οι μουσικοί:

Γιώργος Κοντογιάννης: Κρητική Λύρα

Ανδρέας Φασάκης: Λαούτο

Γιάννης Νικολάου: Ακουστικές κιθάρες

Γιάννης Ανδρακάκος: Πιάνο, φλογέρα

Σταύρος Αλεξόπουλος: Μπεντίρ, στάμνα, ντέφι.

Κώστας Αρσένης: Κοντραμπάσο

Γιολάντα Δαναού

Στην διαδρομή της στην ελληνική μουσική και το τραγούδι έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με πληθώρα συνεργασιών όπως στο ρεμπέτικο τραγούδι με Σωτηρία Μπέλου, Μιχάλη Γενίτσαρη, Μπάμπη Τσιέρτο, Θοδωρή Πολυκανδριώτη, Στέλιο Βαμβακάρη, Βαγγέλη Περπινιάδη, Ρένα Στάμου, Δημήτρη Ευσταθίου κ.α.

Παράλληλα με το «Αν χωριστούμε» έχει κυκλοφορήσει το τραγούδι «Που να σαι τώρα» σε μουσική Νίκου Πιτλόγλου και στίχους της Μαρίας Παπαδάκη. Ένα ρυθμικό flamenco – tango με έντονα στοιχεία βαλκανικής μουσικής.