Tζίνα Μίλερ: Η γενναία Βρετανίδα που έστειλε το Brexit στα δικαστήρια

Υπήρξε για μήνες στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Λοιδορήθηκε και απειλήθηκε. Αναγκάστηκε να περιορίσει ακόμα και τις μετακινήσεις της με τα μέσα μεταφοράς. Αλλά δεν έκανε πίσω. Πρόκειται για την Τζίνα Μίλερ, τη γυναίκα που έστειλε στα δικαστήρια το Brexit και δικαιώθηκε.

Υπήρξε για μήνες στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Λοιδορήθηκε και απειλήθηκε. Αναγκάστηκε να περιορίσει ακόμα και τις μετακινήσεις της με τα μέσα μεταφοράς. Αλλά δεν έκανε πίσω. Πρόκειται για την Τζίνα Μίλερ, τη γυναίκα που έστειλε στα δικαστήρια το Brexit και δικαιώθηκε.

Η Μίλερ είναι επικεφαλής εταιρείας ιδιωτικών επενδύσεων. Αποφάσισε να προκαλέσει δικαστικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και βρέθηκε στο επίκεντρο ενός βρώμικου και εξαιρετικά τοξικού πολέμου.

«Άκουσα πολλά. Ότι ως ‘έγχρωμη’ δεν είμαι καν άνθρωπος. Ότι είμαι ένα κομμάτι κρέας για κυνήγι. Mου είπαν επίσης ότι πρέπει να γίνω η νέα Τζο Κοξ (σ.σ. η βουλευτής που δολοφονήθηκε λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα). Ότι μια έγχρωμη κάνει μόνο για πόρνη, καθαρίστρια ή για την παραγωγή παιδιών» είπε στον Guardian.

Η Μίλερ αναγκάστηκε να προσλάβει σωματοφύλακες, να περιορίσει τις μετακινήσεις της. Ακόμα και στο γραφείο πήγαινε λιγότερο. Για τα μέσα μεταφοράς, ούτε λόγος.

Γεννήθηκε το 1965 στην τότε Βρετανική Γουιάνα της Νοτίου Αμερικής (σήμερα Γουιάνα) σε μια εύπορη οικογένεια. Σε ηλικία 10 ετών, οι γονείς της αποφάσισαν να την στείλουν σε ιδιωτικό σχολείο της Βρετανίας ως πρώτο βήμα για μια καλύτερη ζωή. Τα πράγματα εκεί δεν ήταν εύκολα.

Θυμάται πώς η μητέρα της τής έδωσε ένα μπουκάλι με ακριβό άρωμα για να της θυμίζει την οικογένεια και το σπίτι. Στις πρώτες μέρες στο σχολείο, οι συμμαθήτριές της άδειασαν το άρωμα και γέμισαν το μπουκάλι με νερό.

Στα 14 η ζωή άλλαξε: τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας είχαν σαν αποτέλεσμα να φύγει από το ιδιωτικό σχολείο και να γραφτεί σε δημόσιο στο Ίστμπορν στην νοτιοανατολική Αγγλία.

Ξεκίνησε να σπουδάζει Νομικά, αλλά τα παράτησε για να επιστρέψει στην πατρίδα της. Αργότερα επέστρεψε στη Βρετανία και σπούδασε μάρκετινγκ. Είναι και μητέρα πέντε παιδιών.

Σε ερώτηση για το αν άξιζε τον κόπο να προκαλέσει το Brexit, απαντά με βεβαιότητα: «Ασφαλώς, αν και δεν ξέρουμε ακόμα. Αλλά σε κάθε περίπτωση μπορούμε να έχουμε την ελπίδα ότι διατηρήθηκε η Δημοκρατία και το Σύνταγμα.»

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο Αγγλίας και Ουαλίας αποφάνθηκε (με συντριπτική πλειοψηφία) ότι το Brexit δεν μπορεί να συμβεί χωρίς την ανάμειξη της Βουλής των Κοινοτήτων και των Λόρδων.

Αν και θεωρείται δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να βγουν τα «κουκιά» στα δύο Σώματα και να ανατραπεί η απόφαση της κυβέρνησης της Τερίσα Μέι να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 για έξοδο από την ΕΕ, σε κάθε περίπτωση οι βουλευτές και οι Λόρδοι θα ακουστούν.

«Κυβερνήσεις και πρωθυπουργοί, όλοι πρέπει να λογοδοτούν» συμπληρώνει η Μίλερ.

Όσο για τις απειλές και τις ασχήμιες, λέει ότι δεν παίρνει τίποτα προσωπικά και ευχαριστεί την Αστυνομία για τη δουλειά που έκανε στον εντοπισμό τουλάχιστον 8 ατόμων που έστελναν απειλητικά μηνύματα.

«Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί φαντάζονται ότι δεν μπορεί κανείς να τους εντοπίσει και όταν τελικά εντοπίζονται, σοκάρονται και σταματούν» αναφέρει.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.