ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
4 πατάτες, σε κύβους
2 χονδρές φέτες ζαμπόν, βάρους 120 γρ., σε κύβους
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 αβγά, χτυπημένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ. σουσάμι
λίγο βούτυρο αγελάδος, για το σκεύος
ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ
1 βιολογικό αγγούρι, κομμένο με τον πατατοκαθαριστή σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πατάτες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ρίχνουμε τις πατάτες για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει και τις σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε τις πατάτες. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε το μείγμα με τις πατάτες και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Μαρινάρισμα: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αγγούρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τις πατάτες με το μαριναρισμένο αγγούρι.