ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)4 πατάτες, σε κύβους
2 χονδρές φέτες ζαμπόν, βάρους 120 γρ., σε κύβους
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 αβγά, χτυπημένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ. σουσάμι
λίγο βούτυρο αγελάδος, για το σκεύος
ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ
1 βιολογικό αγγούρι, κομμένο με τον πατατοκαθαριστή σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο Πατάτες:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρισμα: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αγγούρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τις πατάτες με το μαριναρισμένο αγγούρι.